Iga Swiatek a surprins pe toată lumea anul acesta la Roland Garros, acolo unde a trecut, printre altele, de Simona Halep și Sofia Kenin pentru a cuceri marele trofeu pe zgura pariziană. Chiar și așa, campioana de la Openul francez nu se poate bucura prea mult de reușita ei de excepție. În vârstă de 19 ani, Iga Swiatek a fost dată în judecată de o agenție de marketing sportiv din Polonia, Warsaw Sports Group, potrivit Sport.se.pl, citat de spotmedia.ro.

Compania cu pricina susține că Swiatek a reziliat abuziv contractul cu WSG în urmă cu un an, pe cale unilaterală. Șefii agenției de marketing sportiv sunt convinși că vor avea câștig de cauză în urma acestui proces și cer despăgubiri în valoare de 1 milion de zloți, echivalentul a 220 de mii de euro.

Roland-Garros
Mats Wilander, despre echivalentul lui Djokovic în tenisul feminin! Cine va domina în circuitul WTA
09/10/2020 LA 16:11

Iga Swiatek, dată în judecată după titlul cucerit la Paris

"Procesul a fost intentat, acum așteptăm să se stabilească o dată pentru audieri. Credem că acel contract se putea încheia, dar suntem îndreptățiți să primim o compensație conform clauzelor", a spus Artur Bochenek, șeful WSG. Aceeași sursă transmite faptul că Iga Swiatek a lucrat timp de trei ani cu această companie, iar tatăl sau spune că rezilierea s-a decis deoarece înțelegerea nu îi aducea beneficii sportivei.

Tatăl Igai Swiatek, Tomaszek, a anunțat că fiica lui nu va sta cu mâinile în sân și va da la rându-i în judecată WSG. Pentru titlul de la Roland Garros, Iga Swiatek a primit un cec în valoare de 1.894.332 de dolari. În 2020, Iga Swiatek a obținut din tenis 2.261.213 de dolari, potrivit datelor furnizate de Asociația de Tenis Feminin. În întreaga carieră, jucătoarea poloneză a obținut premii în valoare de 2.936.402 de dolari.

Roland-Garros women
Victoria cu Simona Halep, cheia succesului la Paris! Ce spune tatăl Igăi Swiatek de meciul cu Simo
09/10/2020 LA 11:09
Roland-Garros women
Swiatek, prima reacție după calificarea în finala de la Paris: "M-am gândit că e un meci de turul 1"
08/10/2020 LA 15:44