Iga Swiatek a surprins pe toată lumea anul acesta la Roland Garros, acolo unde a trecut, printre altele, de Simona Halep și Sofia Kenin pentru a cuceri marele trofeu pe zgura pariziană. Chiar și așa, campioana de la Openul francez nu se poate bucura prea mult de reușita ei de excepție. În vârstă de 19 ani, Iga Swiatek a fost dată în judecată de o agenție de marketing sportiv din Polonia, Warsaw Sports Group, potrivit Sport.se.pl, citat de spotmedia.ro.
Compania cu pricina susține că Swiatek a reziliat abuziv contractul cu WSG în urmă cu un an, pe cale unilaterală. Șefii agenției de marketing sportiv sunt convinși că vor avea câștig de cauză în urma acestui proces și cer despăgubiri în valoare de 1 milion de zloți, echivalentul a 220 de mii de euro.

Iga Swiatek, dată în judecată după titlul cucerit la Paris

US Open
Iga Swiatek merge în turul 3 la US Open 2021 după o remontada cu emoții în fața Fionei Ferro
02/09/2021 LA 18:14
"Procesul a fost intentat, acum așteptăm să se stabilească o dată pentru audieri. Credem că acel contract se putea încheia, dar suntem îndreptățiți să primim o compensație conform clauzelor", a spus Artur Bochenek, șeful WSG. Aceeași sursă transmite faptul că Iga Swiatek a lucrat timp de trei ani cu această companie, iar tatăl sau spune că rezilierea s-a decis deoarece înțelegerea nu îi aducea beneficii sportivei.
Tatăl Igai Swiatek, Tomaszek, a anunțat că fiica lui nu va sta cu mâinile în sân și va da la rându-i în judecată WSG. Pentru titlul de la Roland Garros, Iga Swiatek a primit un cec în valoare de 1.894.332 de dolari. În 2020, Iga Swiatek a obținut din tenis 2.261.213 de dolari, potrivit datelor furnizate de Asociația de Tenis Feminin. În întreaga carieră, jucătoarea poloneză a obținut premii în valoare de 2.936.402 de dolari.
US Open
Iga Swiatek, calificare rapidă în turul 2 la US Open! A învins-o în două seturi pe Jamie Loeb
31/08/2021 LA 23:08
Wimbledon
Ons Jabeur merge în sferturi la Wimbledon 2021! Revenire de senzație a tunisiencei cu Iga Swiatek
07/07/2021 LA 11:47