Fostul număr 1 mondial Andy Roddick a lăudat-o pe Iga Swiatek, spunând că poloneza a fost "cu capul pe umeri, deasupra tuturor" în circuitul feminin în ultimele săptămâni. Swiatek are o serie incredibilă de 14 victorii consecutive. Ea a câștigat titlurile WTA 1000 în Qatar și Indian Wells și este pe cale să ridice trofeul la Miami, unde a ajuns în sferturile de finală fără să piardă niciun set.
În plus, poloneza va deveni noul număr 1 mondial când clasamentul va fi actualizat săptămâna viitoare. Într-o intervenție pentru Tennis Channel, Andy Roddick a spus că Swiatek și-a dus jocul la un nivel cu totul nou în ultimele săptămâni, declarându-se total impresionat de cum gestionează sportiva presiunea.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Mesajul Igăi Swiatek după prima victorie de la Roland Garros! Ce a scris pe camera de filmat
ACUM O ZI

Andy Roddick, impresionat de nivelul de joc al Igăi Swiatek

"Cred că Swiatek a fost cu capul pe umeri și s-a plasat deasupra tuturor celorlalte tenismene. Nu putem șterge ultimul an de tenis, știi, ești ceea ce spune clasamentul tău că ești și Osaka nu este în top 70 în acest moment, Swiatek este nr. 1 în lume. Ea joacă atât de bine, îi urmăresc meciurile și în orice moment pierde, este instantaneu dezamăgită și nu este într-un mod arogant, doar că nivelul ei de joc crește imediat", a spus Roddick.
Americanul a spus că Swiatek și-a ridicat jocul la un asemenea nivel încât le face pe adversare să pară amatoare: "Nu face erori de orice fel și le face pe celelalte jucătoare să pară amatoare pentru că Iga doar își spune "Hei, voi fi puțin mai agresivă" și ca prin magie reușește asta. În mod normal, aceasta este o ajustare care necesită timp, ea o face imediat și o face incredibil de bine", a spus Roddick.
Roland Garros
Iga Swiatek, start lansat la Roland Garros! Liderul mondial a cedat doar 2 game-uri cu Tsurenko
IERI LA 11:20
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
20/05/2022 LA 08:13