Iga Swiatek a luat pe sus tenisul feminin a devenit noul lider mondial, profitând și de retragerea surprinzătoare a lui Ashleigh Barty. Câștigarea a 3 turnee WTA 1000 la rând (Doha, Indian Wells și Miami) au propulsat-o pe jucătoarea poloneză pe locul 1 în ierarhia WTA, unde are șanse reale să rămână mult timp de acum înainte.
Pe lângă faptul că este o jucătoare excelentă, Iga este și o personalitate deosebită, care nu se ferește de cuvinte mari atunci când apare în fața presei. Majoritatea jucătorilor aflați în activitate se feresc să dea un verdict privind GOAT-ul din tenisul masculin, lucru ușor de înțeles dat fiind faptul că Rafa Nadal, Roger Federer și Novak Djokovic au avut cu toții cariere fabuloase, cu performanțe asemănătoare.
Citește și:
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 15 ORE

Iga Swiatek, convinsă că Nadal e cel mai bun din toate timpurile

Totuși, pentru Swiatek nu există niciun dubiu în această privință. Poloneza îl consideră pe Nadal cel mai bun jucător care a existat vreodată, iar finala din acest an de la Australian Open a fost meciul care a convins-o definitiv să susțină acest lucru.
"Finala de la Australian Open a fost uimitoare. E genul de meci care îl face pe Rafa cel mai bun din toate timpurile. El este o sursă de insiparție pentru mine. Succesul nu l-a schimbat ca om. Îmi plac foarte mult toate astea, felul cum este el în afara terenului, caracterul lui, sportivitatea. Toate astea îl plasează înaintea celorlalți. De asemenea, incredibilul său spirit de luptă este o particularitate aparte", a spus Swiatek pentru as.com.
După seria incredibilă de victorii din ultimele săptămâni, Iga Swiatek a decis să ia o pauză și să se retragă de la turneul de la Charleston. Astfel, poloneza își va începe sezonul de zgură la Stuttgart, în perioada 18-24 aprilie. Swiatek nu a mai jucat până acum niciodată la turneul din Germania.
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 19 ORE
Tenis
Simona Halep a revenit în Top 20 înainte de Roland Garros 2022! Cum arată ierarhia mondială
ACUM O ZI