Competițiile de tenis din ATP și WTA s-au oprit în martie din cauza pandemiei de coronavirus. Începând din această săptămână, un orășel din Germania a devenit centrul tenisului mondial. Asta pentru că neamțul Yannick Hanfmann, locul 143 în clasamentul ATP, i-a convins pe organizatorii din Höhr-Grenzhausen să țină un turneu demonstrativ.
Imaginea turneului a fost oferită de Benjamin Hassan, locul 354 ATP, care a ales să evolueze cu mască pe față, din dorința de a nu risca nimic. Chiar dacă specialiștii au avertizat că în regim de efort unui sportiv îi va fi foarte greu să poarte mască, germanul de 25 de ani a părut că nu are vreo problemă. Fotografiile cu el au ajuns pe prima pagină a siteurilor de sport din toată lumea, sportivul cu origini în Liban devenind astfel celebru.
Roland-Garros
Simona Halep, traseu infernal la Roland Garros! Românca s-ar putea duela repede cu Iga Swiatek
ACUM 3 ORE
https://i.eurosport.com/2020/05/03/2813915.jpg

Regulile sunt foarte stricte

Micuțul orășel Höhr-Grenzhausen are 10 mii de locuitori și este situat în regiunea Westerwald. Partidele turneului cu 8 jucători se dispută în sistem campionat, iar pe teren vor putea intra doar cei doi jucători și arbitrul. Nu vor exista vestiare, iar baza de tenis va fi dotată cu trei ambulanțe în care medicii vor face teste. Nu există spectatori, nu există arbitri de linie, iar jucătorii au renunțat la clasica strângere de mână de după partidă
Dustin Brown este cel mai cunoscut jucător de tenis care acceptat aceaastă provocare. Jucătorul german de 35 de ani a fost în primii 70 din lume, dar acum a coborât până pe locul 239.
Premiile sunt de doar câteva sute de euro pentru fiecare jucător, dar bucuria tenisului este foarte mare.
Interesul pentru acest prim turneu după pandemie este foarte mare. Tennis Channel a preluat drepturile de televizare. Asta înseamnă peste 60 milioane de telespectatori vor putea vedea partidele în care sunt implicați jucători care nici nu visează la câștigarea unui turneu ATP. Nemții vor să mai organizeze încă două turnee pe 7 mai și pe 14 mai.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
ACUM 4 ORE
Roland Garros
Djokovic, Nadal și Alcaraz, pe aceeași jumătate de tablou la Roland Garros! Tabloul complet
ACUM 4 ORE