Bianca Andreescu a fost desemnată de curând cea mai bună sportivă din Canada și se bucură de toată atenția în țara adoptivă. Corespondentul din Moscova a celor de la Radio Canada a venit special în România pentru a vedea de unde se trage Bianca Andreescu și locul în care a pus pentru prima dată mâna pe racheta de tenis.
La Vaideeni, în Vâlcea, canadienii au descoperit că localnicii o văd pe campioana de la US Open 2019 drept una de-a lor. "Am avut un sentiment extraordinar referitor la ea. E foarte important să-l ai. Avea calități care sunt rare și de multe ori native. Seriozitate, ambiție, foarte tenace, exact cum este și acum pe teren. Nu știu dacă este româncă sau nu, dar mie nu îmi pasă", a spus Gabriel Hristache, primul antrenor al Biancăi.

Canadienii, vizită la Vaideeni

National Bank Open
"Sunt români peste tot, mai puțin în România!". Bianca Andreescu, gluma zilei la Toronto
08/08/2022 LA 12:22
Jurnalistul Radio Canada s-a plimbat pe ulițele din Vaideeni, printre vacile sătenilor. El a descoperit că Bianca are o mulțime de fani în locul în care trăiesc bunicii ei: "Este un fenomen Bianca, este o minune! Am făcut tensiune, am avut pulsul mare! Bianca a fost ca o explozie! E din sângele nostru, din România pentru România! Gena ei este de la Vaideeni! Așa au fost vaideenii dintotdeauna!", a spus doamna Elisabeta, care s-a prezentat ca fiind un fan înfocat al Biancăi.
https://i.eurosport.com/2019/12/17/2738161.png
Apoi, corespondentul Radio Canada a mers acasă la bunica Biancăi: "Are ambiție, are curaj. Am trăit cu emoții mari, mai și plângi, mai și râzi, cam asta e, mamă. Mi-e dor de ea, dar sunt și foarte mândră", a spus Ana Siiulescu, bunica Biancăi din partea mamei. Canadienii amintesc, de asemenea, și faptul că Bianca se mândrește cu fiecare ocazie că rădăcinile ei sunt românești: "Simt toată iubirea din România și din familia mea, dar și toți prietenii mei de acolo".
Tenis
Bianca Andreescu a dezvăluit că vrea să lucreze cu Novak Djokovic
17/07/2022 LA 07:35
Tenis
Djokovic, motivul pentru care Bianca Andreescu și-a schimbat stilul de viață! Decizia canadiencei
15/07/2022 LA 14:40