Deși anul în curs a fost unul de coșmar pentru cea mai bună jucătoare din istoria României, Simona Halep (din cauza accidentărilor), țara noastră a contat, totuși, în tenis.
În absența rezultatelor obținute de fostul număr unu mondial, care an de an, începând din 2013, a câștigat cel puțin un turneu, la rampă au ieșit alte nume: Sorana Cîrstea a avut al doilea cel mai bun sezon al său de când s-a apucat de tenis (după impresionantul 2009), Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse.
Aceasta din urmă a avut o serie de 13 victorii la rând, pe zgură, în perioada 5 - 25 iulie. Sportiva noastră a început lanțul acelor victorii cu un succes în fața lui Liang, în calificările de la Hamburg și l-a încheiat odată cu finala pierdută la Palermo, la Danielle Collins.
Australian Open
Sorana Cîrstea - Iga Swiatek, LIVE TEXT, ora 8:30, în direct pe Eurosport 1, în optimi la Melbourne
ACUM 5 ORE
În tot circuitul WTA, doar Barbora Krejcikova a avut mai multe succese la rând. Cehoaica a încheiat 2021 foarte slab, cu 6 eșecuri la rând, dar a reușit câteva performanțe de excepție. Câștigătoare la Roland Garros, sportiva care a urcat până pe locul 5 WTA a venit la Paris după ce se impusese și la Strasbourg. Apoi, la Wimbledon, a ajuns până în optimi. În această perioadă, cehoaica a adunat 15 victorii la rând.
Interesant e că, după eliminarea de la All England Club, Krejcikova a avut o altă serie excelentă, pierzând doar două partide în următoarele 16 meciuri.

România, în elită pentru al 10-lea an la rând, grație lui Cîrstea și Ruse

România a reușit să aibă turnee câștigate în WTA pentru al 10-lea an la rând. Chiar dacă Simona nu a putut concura la cel mai înalt nivel din cauza accidentărilor, Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse și-au adjudecat titluri.
La 31 de ani, Sori a avut un an excelent, cea mai bună performanță fiind câștigarea turneului de la Istanbul. Gabriela Ruse, 23 de ani, a impresionat în special la Hamburg, unde, venită din calificări, a câștigat turneul.
Ulterior, Ruse a făcut și finală la Palermo, pentru ca ultima parte a anului să confirme un 2021 bun pentru româncă, aceasta descurcându-se destul de bine în US Open Series. Ea a terminat anul pe 86 WTA, cea mai bună clasare la un final de an, în întreaga carieră.
Româncele își îndreaptă acum atenția spre Australian Open, primul Grand Slam al anului, care se va desfăşura în perioada 17 - 30 ianuarie 2022 şi va avea acoperire totală pe canalele Eurosport şi pe Eurosport Player.
Australian Open
Simona Halep - Alize Cornet, LIVE TEXT în optimi la Australian Open! Duelul, LIVE pe Eurosport 1
ACUM 9 ORE
Australian Open
Cum s-a relaxat Simona Halep înainte de meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open 2022
ACUM 16 ORE