Roger Federer a revenit în circuit după 13 luni de inactivitate și a disputat doar două meciuri la Doha, înainte de a lua o nouă pauză de la turnee. Acum, elvețianul se pregătește pentru sezonul de zgură, pentru turneele de la Geneva (16 – 22 mai) și Roland Garros (30 mai – 13 iunie). Sportivul din Țara Cantoanelor, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, a dezvăluit în ce condiții își va lua rămas bun de la tenis.
Roger Federer a spus în urmă cu câteva săptămâni că a sa carieră "nu s-a încheiat pentru moment". Federer, fost lider mondial timp de 310 săptămâni, a suferit anul trecut două operații la genunchi și a vorbit despre condițiile în care se va retrage din tenis. Elvețianul a precizat că nu are un termen limită pe care și l-a stabilit pentru finalul carierei.

În ce condiții se va retrage Roger Federer din tenis

Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34
"Fac tot ce-mi stă în putință pentru a reveni la forma de joc optima. Voi continua să fac asta. Bineînțeles, operațiile și pauza de la turnee vor complica totul, dar voi juca, asta e clar. Când îmi voi încheia cariera? Înțeleg foarte bine condițiile în care voi face acest pas. Atâta timp cât sunt sănătos și fericit, voi juca. Dacă nu sunt sănătos și fericit pe teren, atunci mă retrag. Doar așa mă las. Cât voi mai juca? Nu am un termen stabilit deja", a precizat Federer, potrivit Sportskeeda.
Deși era așteptat la turneul de la Madrid, care începe chiar azi la Caja Magica, Roger Federer a renunțat la ideea de a călători și a rămas în Elveția pentru a continua pregătirile, înainte de a merge la Geneva și Roland Garros. Potrivit lui Luthi, al 8-lea jucător al lumii mai are mult de muncit până la forma fizică optimă pentru a concura la turnee.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Nadal a pus capăt oricăror speculații! De ce e Federer cel mai mare rival al său și nu Djokovic
24/11/2022 LA 09:27
Tenis
Roger Federer, ușurat după retragerea din tenis! Ce a spus elvețianul despre o carieră de antrenor
19/11/2022 LA 16:19