articol de Cezara Paraschiv
Martin del Potro, a revenit pe terenul de antrenament, a anunțat jurnalistul Sebastian Torok, de la publicația “La Nacion”, nimeni altul decât autorul biografiei oficiale a campionului din 2009 de la US Open, tradusă în limba română sub titlul Miracolul Del Potro”.
Jurnalistul notează că Del Potro lovește furibund, ca în zilele bune, dar că evită să se deplaseze prea mult, după ce în vara anului trecut s-a reaccidentat la genunchiul operat, la turneul pregătitor pentru Wimbledon.
Tel Aviv Watergen Open
Djokovic s-a calificat în sferturile de la Tel Aviv! Un game din setul secund a durat 25 de minute
ACUM 9 ORE
În vârstă de 31 de ani, Del Potro a jucat doar 12 partide din octombrie 2018 până în prezent. În urmă cu două sezoane, la Shanghai, argentinianul s-a accidentat la rotulă, iar după o recuperare anevoioasă, revenirea i-a fost ciuntită de o recidivă a accidentării, după ce a aluncat pe iarbă.
Condiții draconice în Argentina împotriva COVID-19
Aflat în prezent pe locul 128 în clasamentul mondial, Juan Martin del Potro se poate antrena în aceste zile doar datorită faptului că a fost inclus de către Comitetul Olimpic din țara sa pe lista sportivilor pentru Tokyo 2020, ediție a Jocurilor amânată cu un an, pentru 23 iulie - 8 august 2021.
Amânarea Jocurilor Olimpice, plus durerile pe care încă le resimte au testat motivația lui Del Potro, care are mult de muncit pentru a-și regăsi senzațiile pe terenul de tenis”, mai notează Sebastian Torok.
Del Potro se antrenează sub strictă supraveghere, alături de alți doi jucători de tenis argentinieni, Juan Ignacio Londero (62 ATP) și Guillermo Duran. Accesul în club le este permis doar sportivilor trecuți pe o listă specială, alături de un singur însoțitor. Sportivii trebuie să poarte mască la intrarea în complex, le este verificată temperatura, iar încălțămintea le este dezinfectată de fiecare dată, la porțile clubului de tenis.
Medaliat la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice (bronz la Londra 2012 și argint la Rio 2016), Juan Martin del Potro ar putea reveni pe teren chiar la finalul acestui sezon, dacă circuitul ATP se va relua până la urmă, mai notează sursa citată.
Tenis
Federer a dezvăluit ce va face în continuare, la o săptămână de la retragere: "Mă uit de pe canapea"
ACUM 10 ORE
Parma Ladies Open
Ana Bogdan a câștigat duelul 100% românesc cu Irina Begu și s-a calificat în semifinale la Parma
ACUM 11 ORE