articol de Cezara Paraschiv
Martin del Potro, a revenit pe terenul de antrenament, a anunțat jurnalistul Sebastian Torok, de la publicația “La Nacion”, nimeni altul decât autorul biografiei oficiale a campionului din 2009 de la US Open, tradusă în limba română sub titlul Miracolul Del Potro”.
Jurnalistul notează că Del Potro lovește furibund, ca în zilele bune, dar că evită să se deplaseze prea mult, după ce în vara anului trecut s-a reaccidentat la genunchiul operat, la turneul pregătitor pentru Wimbledon.
Tenis
Simona Halep, surpriză neplăcută în dimineața zilei în care a împlinit 30 de ani! Cine a vizitat-o
ACUM 2 ORE
În vârstă de 31 de ani, Del Potro a jucat doar 12 partide din octombrie 2018 până în prezent. În urmă cu două sezoane, la Shanghai, argentinianul s-a accidentat la rotulă, iar după o recuperare anevoioasă, revenirea i-a fost ciuntită de o recidivă a accidentării, după ce a aluncat pe iarbă.
Condiții draconice în Argentina împotriva COVID-19
Aflat în prezent pe locul 128 în clasamentul mondial, Juan Martin del Potro se poate antrena în aceste zile doar datorită faptului că a fost inclus de către Comitetul Olimpic din țara sa pe lista sportivilor pentru Tokyo 2020, ediție a Jocurilor amânată cu un an, pentru 23 iulie - 8 august 2021.
Amânarea Jocurilor Olimpice, plus durerile pe care încă le resimte au testat motivația lui Del Potro, care are mult de muncit pentru a-și regăsi senzațiile pe terenul de tenis”, mai notează Sebastian Torok.
Del Potro se antrenează sub strictă supraveghere, alături de alți doi jucători de tenis argentinieni, Juan Ignacio Londero (62 ATP) și Guillermo Duran. Accesul în club le este permis doar sportivilor trecuți pe o listă specială, alături de un singur însoțitor. Sportivii trebuie să poarte mască la intrarea în complex, le este verificată temperatura, iar încălțămintea le este dezinfectată de fiecare dată, la porțile clubului de tenis.
Medaliat la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice (bronz la Londra 2012 și argint la Rio 2016), Juan Martin del Potro ar putea reveni pe teren chiar la finalul acestui sezon, dacă circuitul ATP se va relua până la urmă, mai notează sursa citată.
Tenis
Simona Halep are antrenor nou! Prima reacție a tehnicianului: "Am așteptări mari, trebuie să revină"
ACUM 5 ORE
Laver Cup
Rafa Nadal, propunere inedită pentru Roger Federer înaintea noului sezon competițional
ACUM 6 ORE