Rafael Nadal a anunțat că a început pregătirea pentru Australian Open 2021, turneu transmis în direct și în exclusivitate de canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Deși startul sezonului 2021 rămâne învăluit în ceață, șefii tenisului neavând încă o decizie definitivă în ceea ce privește datele de disputare ale Australian Open-ului, Rafael Nadal a început pregătirea, cu gândul la singurul trofeu de Mare Șlem pe care nu l-a câștigat decât o singură dată în carieră, în 2009.
După ce a fost învins în semifinalele Turneului Campionilor, Rafa Nadal a mers într-o scurtă vacanță împreună cu soția sa, Xisca, în Bahamas, dar și alături de un prieten apropiat din copilărie. Spaniolul în vârstă de 34 de ani a primit recent cea mai înaltă distincție a orașului Madrid, iar acum se declară pregătit pentru provocările noului sezon, unul în care își propune să participe inclusiv la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Tenis
Detalii de ultimă oră privind starea de sănătate a lui Rafael Nadal! Când vrea să revină pe teren
ACUM O ZI

Nadal: "Ultimii ani au fost un cadou"

Rafael Nadal, 34 de ani, a câștigat al 20-lea său titlu de Grand Slam în 2020, însă este decis să nu se oprească aici. În ultimele 17 sezoane, el a câștigat cel puțin câte un titlu în circuit în fiecare an și este jucătorul cu cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10 ATP din istorie - o serie încă activă.
Recent, invitat la o foarte populară emisiune tv în Spania, Nadal a recunoscut că "la 26 sau 27 de ani, nu mi-aș fi imaginat niciodată că voi fi la 34 de ani unde sunt acum. Acești ultimi ani au fost un cadou, după toate accidentările pe care le-am avut".
Rafa Nadal încearcă să devină primul jucător din Era Open cu două seturi complete de trofee în Grand Slam-uri, având nevoie de un nou succes la Australian Open. Unul dintre scenariile avansate la acest moment prevede ca turneul de la Melbourne să fie amânat cu trei săptămâni în sezonul următor și să debuteze pe data de 8 februarie 2021.
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
IERI LA 09:16
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
16/09/2021 LA 12:36