Fanii tenisului așteptau cu nerăbdare primul meci al lui Novak Djokovic la Roma din 2 motive: era primul meci jucat de sârb după incidentul de la US Open, când a fost descalificat din competiție după ce a lovit cu mingea un arbitru de linie și în același timp primul meci pe zgură din acest sezon.
Felul cum au decurs lucrurile în primul meci al lui Djokovic la Foro Italico a demonstrat că sârbul a trecut cu bine peste incidentul de la New York, iar trecerea de la hard la zgură nu reprezintă un mare handicap.
Numărul unu mondial nu a avut mari emoții în meciul de astăzi contra lui Caruso. În primul set s-a mers cu serviciul până la 4-3 pentru Nole, moment în care acesta a făcut break-ul, iar apoi a închis setul cu 6-3. Setul 2 a fost și el la discreția sârbului, care a făcut 2 break-uri și s-a impus cu 6-2. Astfel, după o oră și 24 de minute de joc, Djokovic s-a calificat în optimile de finală, acolo unde îl va întâlni pe câștigătorul meciului dintre M.Cecchinato și F.Krajinovic.
Tenis
Novak Djokovic, interzis aproape peste tot! Unde mai poate juca sârbul fără vaccin anti covid
ACUM 5 ORE
https://i.eurosport.com/2020/06/07/2829395.jpg

NOVAK DJOKOVIC: "RAFA ESTE FAVORITUL NUMĂRUL UNU LA ORICE TURNEU PE ZGURĂ"

Novak Djokovic a vorbit într-o conferință de presă recentă despre prioritățile sale pe acest final de sezon, dar a menționat că Rafael Nadal este mare favorit la turneele de zgură, Roma și Roland Garros.
"Să vedem ce se va întâmpla. Rafa a decis, evident, să rămână pe zgură și să se antreneze. Cu siguranță asta îi oferă mai multe avantaje, dar chiar dacă nu s-ar fi antrenat atât de mult pe zgură, el ar fi totuși favoritul numărul unu la Roland Garros sau la orice alt turneu pe zgură, pentru că el este Rafa.", a spus Djokovic.
Roland Garros va fi cu siguranță un turneu extrem de interesant, în care Nadal pleacă ca mare favorit, dar pe lângă dorința de revanșă a lui Djokovic mai sunt și alți jucători care vor să pună în pericol supremația "matadorului" pe zgura pariziană. Printre ei, proaspătul câștigător de la US Open, Dominic Thiem, care a jucat deja 2 finale la Paris, dar rămâne de văzut cum va gestiona austriacul primul său succes într-un turneu de mare slam.
Turneul de la Roma continuă în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe Eurosport Player, iar în această seară este așteptat să intre în scenă și Rafael Nadal, care îl va înfrunta în ultima partidă a zilei pe semifinalistul de la US Open, Pablo Carreno-Busta.
Tenis
Motivele pentru care judecătorii au decis expulzarea lui Djokovic au fost făcute publice
ACUM 15 ORE
Australian Open
Djokovic vrea să dea în judecată guvernul australian! Cere dublul premiului de la Australian Open
ACUM 18 ORE