Ashleigh Barty, jucătoarea care a dominat de o manieră categorică ultimele două sezoane în tenisul mondial, a făcut la sfârșitul lunii martie un anunț care a luat prin surprindere pe toată lumea. Sportiva de pe locul 1 WTA a anunțat că se retrage la doar 25 de ani din tenis, ea recunoscând că-și dorește să se concentreze pe familie și să nu călătorească săptămână de săptămână în circuit.
Chiar și așa, tripla campioană de Grand Slam nu are de gând să renunțe la sport, mai ales petnru că este multitalentată. De altfel, înainte de a face performanță în tenis, Barty a cochetat pentru mult timp cu crichetul, însă acestea nu sunt singurele sporturi în care Ash poate avea un cuvând greu de spus. La doar 11 zile după anunțul retragerii din tenis, Barty a cucerit un titlu într-un turneu de golf.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Simona Halep, în top 10 conform "clasamentului adevărului" din tenis! Cum arată ierarhia
16/04/2022 LA 07:20

Suma ridicolă pe care Ash Barty a câștigat-o în golf

Triplă campioană de Grand Slam, Barty a terminat pe primul loc într-un turneu care se desfășoară pe terenurile de la Brisbane Brookwater Club și a primit 30 de dolari pentru titlu (135 de lei). Din tenis, ea a încasat 23,829,071 de dolari, fiind pe locul 14 în clasamentul all-time al câștigurilor în tenisul mondial feminin, ierarhie în care Simona Halep e pe locul 4, cu 38,632,520 de dolari încasați, în urma surorilor Williams și Mariei Sharapova.
Este a doua oară când Barty câștigă turneul, fiind de asemenea încoronată campioană în 2020. Karrie Webb, membră a World Golf Hall of Fame, care va conduce echipele de golf din Australia la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, spune că ar putea să o vadă pe Barty construind o carieră în golf: "Nu o văd pe Ash dorind să facă un sport în care trebuie să călătorească mult prin lume. Cred că asta face parte din ceea ce nu i-a plăcut la tenis, să fie departe de Australia. Dar nu cred că aș fi surprinsă dacă ar fi într-o zi campioană a Australiei în golf".
De altfel, Simona Halep a glumit după retragerea lui Barty că australianca ar putea urma o carieră în golf: "Ce urmeaza pentru tine? Campioană de Grand Slam la golf?! Fii fericită și bucură-te de viață la maxim", a scris românca pe Twitter. Un alt sport în care Barty se descurcă admirabil este crichetul, motiv pentru care în 2014 s-a retras pentru prima dată din tenis pentru a încerca să scrie istorie și în sportul atât de popular în Regatul Unit și în țările Commonwealth-ului.
Tenis
Ash Barty a anunțat ce va face după anunțul șocant al retragerii! Surpriza pregătită de australiancă
12/04/2022 LA 12:43
Tenis
Barty s-a retras din tenis, dar n-a renunțat la sport! Titlul cucerit la 11 zile după anunțul șocant
03/04/2022 LA 17:55