După ce s-a retras din tenis, fostul mare jucător român a avut flerul să devină manager. Le-a ghidat pașii în carieră lui Guillermo Villas și Boris Becker, cu acesta din urmă dând o adevărată lovitură. Țiriac a făcut din cel poreclit "Boom-boom" unul dintre cei mai buni și mai marketabili sportivi din lume în anii '80 - începutul anilor '90. Ulterior, românul s-a implicat în diferite afaceri, dând mereu dovadă de fler și punând bazele "imperiului" pe care îl deține azi.
Ulterior, chiar dacă a avut alte businessuri de prim plan, nu a stat departe de sportul alb, "șlefuindu-i" pe Goran Ivanisevic și Marat Safin, alți doi mari campioni care au avut numai de câștigat de pe urma colaborării cu românul. În prezent, Țiriac deține unul dintre cele mai puternice turnee din lume, Madridul, astfel că influența sa în tenis rămâne una ridicată.
Ca atare, L'Equipe l-a pus într-un inedit top pe locul 19 în rândul celor mai influente personalități din tenis. Clasamentul e dominat de marele campion elvețian Roger Federer, iar românii mai regăsesc un nume drag în TOP 20: antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, care ocupă onoranta poziție 16. Un singur antrenor e mai bine poziționat decât australianul, legendarul Patrick Mouratoglou, expert Eurosport și antrenor al Serenei Williams.
Fotbal
Fotbalistul care l-a urât pe Zidane cu toată ființa: "Am mers în baie și am fumat 250 de țigări!"
11/04/2020 LA 09:32
https://i.eurosport.com/2020/04/11/2805534.png

TOP 10 cele mai influente personalități din tenis

  • 1 - Roger Federer
  • 2 - Serena Williams
  • 3 - Novak Djokovic
  • 4 - Rafael Nadal
  • 5 - Craig Tiley (directorul Australian Open)
  • 6 - Billie Jean King
  • 7 - Andrea Gaudenzi (președintele ATP)
  • 8 - Steve Simon (președintele WTA)
  • 9 - Stacey Allaster (președintele Federatiei Americane de Tenis)
  • 10 - Sally Bolton (directorul Wimbledon)

Ion Țiriac și turneul de la Madrid

Miliadarul român este proprietarul turneului de tenis de la Madrid și a făcut de curând o cerere la primărie pentru a prelua Caja Magica, arena unde se desfășoară turneele ATP și WTA.
Ion Țiriac a luat licența turneelor de la Madrid acum 10 ani, odată cu inaugurarea celui mai mare complex de tenis din Spania. Caja Magica a costat 300 de milioane, dar primăria nu reușește s-o facă profitabilă.
Cu o avere de peste 1 miliard de euro, Ion Țiriac este pregătit să se implice la adiminstrarea acestui complex. Românul a fost contactat de ziarul madrilen El Mundo și le-a spus spaniolilor care sunt planurile sale.
Sunt pregătit să preiau acest complex, mâine. Lucrez de 65 de ani în tenis și vreau ca aceste terenuri să se umple de turnee de juniori. Am deja un club în România, unde sunt 2 mii de copii care joacă hochei. Spania este numărul 1 la padel, dar dacă aș manageria Caja Magica mă voi concentra pe tenis | Ion Țiriac
În acest moment, Țiriac negociază cu primăria Madridului prelungirea cu încă 10 ani a contractului dintre turneele de tenis și Caja Magica. Actuala înțelegere expiră în 2021.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Darren Cahill nu-l menajează deloc pe Djokovic! Ce l-a deranjat cel mai mult pe australian
ACUM 3 ORE
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG / Cîrstea și Begu, primele românce care intră în arenă
ACUM 4 ORE