Întâlnirea din Fed Cup dintre naționalele României și Italiei care contează pentru barajul de menținere în Grupa Mondială de Fed Cup este programată la Cluj-Napoca în zilele de 17 și 18 aprilie 2020. Totuși, situația la nivel global din cauza coronavirusului se agravează pe z ice trece, iar Italia este una dintre cele mai afectate națiuni. În acest moment, în Italia sunt înregistrate peste 10.300 de cazuri de infectare, dintre care 631 de decese.
Vicepreședintele FRT, George Cosac, dar și Ana Bogdan, au vorbit de curând despre situația din Fed Cup pentru Gazeta Sporturilor. Cosac a declarant că ITF este informată cu tot ce se întâmplă în România și că doar de acolo poate veni o decizie oficială cu referire la ce va urma să se întâmple cu întâlnirea de la Cluj-Napoca.

Ce spun George Cosac și Ana Bogdan despre meciul România - Italia

Roland-Garros
Simona Halep, traseu infernal la Roland Garros! Românca s-ar putea duela repede cu Iga Swiatek
ACUM 2 ORE
Nu putem lua noi nicio măsură până când ITF nu decide ceva într-un sens sau altul. În cazul Cupei Davis, ITF a reacționat extrem de târziu, chinezii ne-au informat din 7 februarie că nu pot ieși din țară, iar federația internațională a luat decizia trei săptămâni mai târziu. Noi aveam deja absolut totul pregătit.Chiar dacă fetele lor nu sunt în Italia și joacă în alte părți ale lumii, staff-ul vine din Italia. Ei deocamdată sunt blocați acolo, și dacă ies la un moment dat, vor sta 14 zile în carantină, de aceea e puțin probabil să se poată juca. Sigur, mai sunt cinci săptămâni până pe 17-18 aprilie. Nu știu care va fi situația atunci, carantina ajută ca lucrurile să evolueze pozitiv. Noi însă trebuie să ne pregătim, nu avem ce face.Noi monitorizăm situația și transmitem mai departe măsurile care se iau aici, așa cum am făcut și în cazul meciului Dinamo-PSG la handbal. Trebuie să fie informați, poate vor să trimită arbitru sau observator italian... Deși, mai mult ca sigur știu și ei care e situația la noi, așa cum și noi știm ce se întâmplă la ei.
Prima rachetă a României la confruntarea cu Rusia din februarie, Ana Bogdan, a declarat și ea pentru aceeași sursă că este foarte posibil ca meciul cu Italia să nu aibă loc în aprilie.
S-ar putea să nu se țină pentru că ei au închis granițele și nimeni nu mai are voie să iasă din Italia. Bine, poate până la întâlnirea cu noi se vor mai schimba un pic lucrurile. Mai este destul timp până atunci, sper eu în sensul bun.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
ACUM 3 ORE
Roland Garros
Djokovic, Nadal și Alcaraz, pe aceeași jumătate de tablou la Roland Garros! Tabloul complet
ACUM 4 ORE