Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primele două favorite ale tabloului de la Roma se înfruntă în finala BNL Internazionale D’Italia - o premieră în ultimii 25 de ani pentru acest important turneu din calendarul competițional al tenisului. Meciurile pentru trofeu sunt programate, atipic, în ziua de luni, atât la feminin, cât și masculin, în condițiile în care turneul italian și-a schimbat datelele de disputare de două ori din cauza pandemiei.

S. Halep vs K. Plíšková | Rome
Simplu feminin | Finală | 21.09.2020 | Centrale
Finalizat
S. Halep (1)
6
2

K. Plíšková (2)
0
1
A
În direct
Actualizări în direct
Cezara Paraschiv

Actualizat 21/09/2020 la 16:12 GMT+3


Live comment icon
Simona Halep obține un nou break, iar Karolina Pliskova merge la fileu și îi întinde racheta, anunțând astfel că nu poate continua finala.
6-0, 1-1
Live comment icon
Seria de șapte game-uri câștigătoare ale Simonei este întreruptă de Pliskova, care smulge re-break-ul, după două duble greșeli ale româncei - care au nemulțumit-o vădit.
6-0, 1-0
Live comment icon
Cei 1000 de spectatori prezenți în tribune la Foro Italico apluadă primul winner reușit de Pliskova - prin care cehoaica anulează o minge de break a Simonei, însă românca este din nou extrem de atentă într-un schimb prelungit și are break și în start de set doi.
16:00
Live comment icon
Karolina Pliskova a încheiat primul set fără lovitură câștigătoare! De partea cealaltă, jocul Simonei Halep este aproape perfect: 8 lovituri câștigătoare, doar 3 greșeli neforțate.
Pliskova a cerut și intervenția fizioterapeutului, pentru zona lombară.
6-0
Live comment icon
Simona Halep a câștigat în viteză, în doar 20 de minute, primul set al finalei cu a doua favorită a tabloului, Karolina Pliskova. Eleva lui Darren Cahill a câștigat peste 70% din punctele începute la retur, în timp ce Pliskova a greșit mult cu reverul și nu a găsit soluția pentru a trimite lovituri câștigătoare dincolo de garda româncei.
5-0
Simona s-a specializat pe seturi bliț în startul finalelor de la Roma. Însă, spre deosebire de 2018, când Svitolina surprindea câștigânmd extrem de ușor setul inaugural, cu 6-0, acum Halep este aproape de a-i servi adversarei un "covrig".
4-0
Live comment icon
Trei greșeli neforțate ale Simonei îi dau speranței Pliskovei, însă Halep revine cu succes de la 0-40 în game-ul pe lansare și, după 15 minute, are un avantaj consistent pe tabelă, de 4-0. Este impresionant felul în care a închis game-ul cu două servicii imparabile.
3-0
Live comment icon
Acesta este startul ideal de meci. Halep obține al doilea break, profitând de faptul că Pliskova are frecvența primului serviciu la doar 50%.
2-0
Live comment icon
Emoții mari pentru tabăra Simonei, după o căzătură la 30-15 ce a adus aminte de imaginile din finala cu Svitolina, din 2017, de pe același teren central de la Foro Italico. Halep face însă rapid semn că este ok, își acordă doar câteva secunde de respiro și confirmă break-ul, impunându-se la 15 pe lansare.
1-0
Live comment icon
Simona Halep deschide finala de la Roma cu break. Pliskova a câștigat rapid primele două puncte, din serviciu, însă românca a reușit să revină prin schimburi mai lungi. Un punct spectaculos, de 15 lovituri, anunță clar că Simona e în meci, o propulsează spre 1-0 pe tabelă, iar finalizarea vine sub forma unui rever în lung de linie câștigător.
0-0
Simona Halep și Karolina Pliskova au intrat pe terenul de la Foro Italico. Sportiva din Cehia deschide meciul cu serviciul. Ceea ce remarcăm de la început: Pliskova a intrat pe teren cu un bandaj mărișor pe coapsa stângă - bandaj pe care nu l-a avut în semifinală.
Live comment icon
La începutul acestui an, la Brisbane, Karolina Pliskova a reușit în premieră să își apere un titlu în circuitul WTA. Sportiva din Cehia s-a impus pentru al doilea an consecutiv în finala celui mai important turneu programat în prima săptămână a sezonului competițional (de nivel Premier). După ce în 2019 câștigase trofeul după un duel de trei seturi cu Lesia Tsurenko (Ucraina), în 2020 a învins-o într-o finală și mai disputată, de peste două ore, pe americanca Madison Keys, scor 6-4, 4-6, 7-5.
Live comment icon
Karolina Pliskova încearcă să devină a noua jucătoare care își apără trofeul la Roma, în competiția feminină, în Era Open, după Chris Evert, Gabriela Sabatini, Conchita Martinez, Amelie Mauresmo, Jelena Jankovic, Maria Șarapova, Serena Williams și Elina Svitolina. Două australience, Margaret Court și Lesley Turner, au mai reușit victorii consecutive la Roma, înainte ca tenisul să facă pasul în Era Open. Pliskova are recod impresionat în meciurile cu trofeul pe masă în ultimul timp, reușind să câștige 10 dintre ultimele 12 finale disputate în circuit, începând cu sezonul 2017.
15:30
Live comment icon
Ilie Năstase este singurul român care a reușit să câștige proba de simplu în turneul de la Roma (în 1970 și 1973), având o altă finală, în 1974, pierdută în fața lui Bjorn Borg. La feminin, Virginia Ruzici a pierdut toate cele trei finale de simplu jucate (1978, 1980 și 1981), însă a cucerit de două ori trofeul la dublu (din cinci finale, cu Mima Jausovec în 1978 și cu Virginia Wade - în 1983). Irina Spîrlea a consemnat o nouă victorie tricoloră la Roma, tot în proba de dublu, în 1996, împreună cu Arantxa Sanchez Vicario.
15:25
Simona Halep a câștigat până acum 10 trofee din postura de principală favorită a tabloului și nu a pierdut decât patru finale jucate atunci când a fost cap de serie numărul 1. De asemenea, românca a câștigat ultimele trei finale disputate în circuit, începând cu Wimbledon 2019.
15:20
Printr-o victorie, luni, în finala de la Roma, Simona Halep își poate egala recordul carierei pentru cea mai lungă serie de victorii consecutive în circuit. În urmă cu cinci ani, constănțeanca începea o serie de 14 victorii consecutive tot la Dubai, turneu la care a început lanțul victoriilor și acum, în 2020, apoi obținea al doilea titlu la rând la Indian Wells (unde a beneficiat și de un walk-over în drumul spre finală), înainte de a fi învinsă de Serena Williams, în semifinale la Miami.
Karolina Pliskova a luat un start excelent în sezon, cu victorie la Brisbane, însă nu a putut susține ritmul: până la Roma, nu a mai reușit să lege victorii în vreun alt turneu.
15:18
Finala de la Roma o poate transforma pe Simona Halep în lider absolut al circuitului la trofee câștigate în acest sezon. În prezent, românca împarte prima poziție cu americanca Sofia Kenin, ambele având câte două trofee în circuitul feminin în acest an. Dacă se va impune în finala de la Roma, Halep va obține al treilea titlu în 2020, după ce s-a impus la Dubai – chiar înainte ca pandemia de coronavirus să impună oprirea circuitului, apoi la Praga, după reluare, având în prezent o "serie magică" – așa cum notează site-ul WTA, de 13 victorii consecutive în meciurile oficiale de simplu.
15:15
Simona Halep caută titlul cu numărul 22 al carierei, prin care s-ar detașa de Victoria Azarenka în topul jucătoarelor active cu cele mai multe trofee câștigate în carieră, pe poziția a 5-a. Serena Williams domină acest top, cu 73 de trofee, urmată de sora sa, Venus, cu 43 trofee, Kim Clijsters (41 titluri) și Petra Kvitova (27 titluri). Românca ar reuși, totodată, pentru a patra oară în ultimii șase ani, să ajungă la trei trofee câștigate într-un sezon – total pe care și l-a depășit o singură dată, în 2013 – an care, practic, a propulsat-o spre elita tenisului (6 titluri).