Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep s-a calificat în a treia finală a carierei la Roma! Victorie superbă cu Muguruza

Irina Aldea

Actualizat 20/09/2020 la 15:26 GMT+3

Simona Halep a avut o prestație excepțională în semifinala de la Roma și a trecut de Muguruza, calificându-se în finala de la Foro Italico pentru a treia oară în carieră.

Simona Halep, campioană la Roma

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Roma după ce a învins-o pe Garbine Muguruza, a noua favorită de pe tabloul de simplu, scor 6-3, 4-6, 6-4 la capătul unui meci care a durat două ore și 13 minute de joc. Pentru Simona, aceasta este a treia calificare în finala de la Foro Italico. Pe precedentele două le-a pierdut în fața Elinei Svitolina.
Simona Halep a început excelent meciul și a obținut break-ul încă din primul game al partidei. Ulterior, pe game-urile de serviciu, campioana noastră a avut și momente de slăbiciune, însă a revenit excelent de fiecare dată. Campioana noastră și-a cedat serviciul în prima manșă o singură dată, însă s-a concentrat foarte bine pe game-urile de retur. Simona a câștigat setul întâi după 40 de minute de joc, scor 6-3. Setul al doilea părea că este în racheta campioanei noastre, însă Muguruza a arătat câteva momente de tenis fabulos și a punctat în momentele cheie ale semifinalei. Manșsa a doua s-a încheiat după 46 de minute de joc, scor 4-6.

Simona Halep, revanșă cu Muguruza și calificare entuziasmantă în finala de la Roma

Anul acesta, doar două jucătoare au reușit să o învingă pe Simona Halep: Aryna Sabalenka la Adelaide și Garbine Muguruza în semifinala de la Australian Open. Ambele înfrângeri i-au fost administrate în minimum de seturi. În mod neobișnuit, finala turneului de la Roma va avea loc mâine.
La Roma, Simona Halep a trecut de Jasmine Paolini (6-3, 6-4) în turul al doilea, de Dayana Yastremska (7-5, 6-4) în optimile de finală și de Yulia Putintseva (6-2, 2-0 – abandon) în sferturi. Pentru Simona, acum urmează câteva ore de odihnă și finala turneului de la Foro Italico, pe care o va disputa în compania câștigătoarei dintre Karolina Pliskova, campioana en-titre, și Marketa Vondrousova. Simona a mai disputat finala la Roma în două rânduri, în 2017 și 2018. De fiecare dată, sportiva noastră a cedat în fața Elinei Svitolina.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo