Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek bate la porțile istoriei! Bornele uluitoare atinse după ce a învins-o pe Andreescu, la Roma

Nicu Savin

Publicat 13/05/2022 la 18:46 GMT+3

Iga Swiatek s-a calificat în semifinalele turneului WTA 1000 de la Roma, după ce a trecut în două seturi de Bianca Andreescu. scor 7-6 (2), 6-0. În urma acestui succes, poloneza a atins mai multe borne impresionante și continuă cursa către altele nebifate de nimeni în isotria tenisului feminin.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek are un sezon absolut fabulos, iar poloneza demonstrează la fiecare meci că își merită din plin statutul de lider mondial. Ultima sa "victimă" a fost Bianca Andreescu, pe care a învins-o în sferturile de finală ale turneului de la Roma.
Primul set a fost echilibrat, fiecare jucătoare câștigând de câte 3 ori contra serviciului. Swiatek s-a impus clar la tie-break, scor 7-2, iar apoi canadianca s-a prăbușit. Iga a câștigat la zero manșa secundă și își continuă aventura la Foro Italico.
Pentru un loc în marea finală, cea mai bună jucătoare a lumii se va duela cu Aryna Sabalenka, cea care s-a calificat în careul de ași după o victorie în 3 seturi cu Amanda Anisimova. Swiatek a învins-o deja pe Sabalenka de două ori în acest an, la Doha și la Stuttgart, astfel că pornește ca mare favorită.
Citește și:

Iga Swiatek amenință multe recorduri din tenisul feminin

Odată cu victoria de azi, Iga Swiatek a atins câteva borne cu adevărat impresionante. Succesul cu Andreescu a fost al 26-lea consecutiv, aici intrând și cele două meciuri câștigate la Billie Jean King Cup, contra Mihaelei Buzărnescu și Andreei Prisăcariu.
Dintre aceste 26 de victorii, 20 au fost obținute în turneele WTA 1000. Astfel, Iga a devenit doar a 3-a jucătoare din istorie care bifează 20 de succese la rând în astfel de turnee, după Caroline Wozniacki, care are în palmares 28 de victorii consecutive între Montreal 2010 și Miami 2011, respectiv Serena Williams, care a adunat 26 de victorii în 2013, între turneele de la Miami și Cincinnati.
Meciul cu Sabalenka va fi a 4-a semifinală de WTA 1000 pe care o va juca Swiatek în acest an. Astfel, poloneza a devine a 2-a cea mai tânără jucătoare care atinge o astfel de performanță într-un singur sezon, după Caroline Wozniacki (2010).
Meciul cu Andreescu a fost al 9-lea jucat de Swiatek din postura de lider mondial. Începând cu anul 2000, numai două jucătoare au reușit să triumfe în primele lor 9 partide după ce au ajuns în premieră pe locul unu WTA: Justine Henin (2004) și Victoria Azarenka (2012).
Odată în plus, Iga Swiatek a demonstrat că e letală atunci când câștigă primul set. La turneele WTA 1000 jucate în carieră, poloneza s-a impus în toate meciurile în care și-a adjudecat prima manșă, ajungând deja la 28 de astfel de victorii.
Evident, Iga Swiatek este capabilă să-și continue seria fantastică și să doboare oricare dintre recorduri, mai ales că forma sa fizică este una de invidiat, iar jocul său este unul de un nivel impresionant indiferent de suprafață. În 2022, Swiatek a pierdut doar 3 meciuri, având 32 de victorii și 4 turnee câștigate: Doha, Indian Wells, Miami și Stuttgart.
Turneul Masters de la Roma se desfășoară în perioada 8-15 mai, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo