Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek este campioană la Roma! Victorie fără drept de apel în fața lui Ons Jabeur pentru numărul 1 mondial

Alex Masgras

Publicat 15/05/2022 la 15:46 GMT+3

Iga Swiatek continuă parcursul extraordinar cu titlul de la Roma. Numărul 1 mondial s-a impus în finala de la Roma, câștigând duelul cu Ons Jabeur scor 6-2, 6-2.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a cucerit al cincilea turneu consecutiv. Numărul 1 mondial a cucerit și titlul turneului WTA 1000 de la Roma, în urma unei finale câștigate în fața lui Ons Jabeur, scor 6-2, 6-2.
Campioană săptămâna trecută la Madrid, acolo unde Swiatek nu a participat, Jabeur nu i-a putut face față polonezei de pe primul loc al clasamentului WTA. Iga a câștigat primul set cu 6-2, după 39 de minute, într-un set în care jucătoarea din Tunisia a avut mai multe oportunități de a face un break.
În setul al doilea, Swiatek a continuat să joace la cel mai înalt nivel, ajungând la 4-0, după ce a reușit două break-uri. În partea a doua a setului, Swiatek a mai scăzut nivelul, iar Jabeur a reușit să se apropie la 4-2.
A urmat cel mai frumos game al întâlnirii, game în care Jabeur a avut patru mingi de break, dar nu a reușit să profite, de ele. Swiatek a revenit de la 0-40 și a dus scorul la 5-2 în setul secund.
În cele din urmă, ratarea break-ului de către Jabeur a fost momentul care a decis practic setul secund, deoarece Swiatek a închis imediat partida, câștigând finala cu scorul de 6-2, 6-2.
Citește:

Swiatek, 5 titluri consecutive în 2022

Cu titlul de la Roma câștigat astăzi, Iga Swiatek a cucerit al cincilea titlu consecutiv în 2022, după ce s-a mai impus în acest an la Doha, Indian Wells, Miami și Stuttgart. Astfel, numărul 1 mondial va ajunge la Roland Garros cu o serie incredibilă de 28 de victorii consecutive. La finalul partidei, poloneza de 20 de ani a fost copleșită de emoții.
Campioană și anul trecut la Roma, Iga Swiatek are în acest moment 5 titluri în cadrul turneelor WTA 1000 din ultimele 9 disputate (Roma 2021, Doha 2022, Indian Wells 2022, Miami 2022, Roma 2022).
De asemenea, Iga Swiatek a egalat-o la doar 20 de ani pe Agnieszka Radwanska în ceea ce privește numărul de titluri ale unei jucătoare din Polonia în turneele WTA 1000.
Pentru Iga Swiatek urmează turneul de la Roland Garros, acolo unde va fi principala favorită a turneului pe care l-a câștigat și în anul 2020. Turneul de la Roland Garros va fi transmis în direct și în exclusivitate în România de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo