Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek s-a calificat în finala de la Roma, după o victorie clară în fața Arynei Sabalenka

Alex Masgras

Publicat 14/05/2022 la 14:41 GMT+3

Iga Swiatek este de neoprit! Numărul 1 mondial s-a calificat în finala turneului WTA 1000 de la Roma, după ce a trecut de Aryna Sabalenka în semifinale, scor 6-2, 6-1.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a ajuns la 27 de victorii consecutive în circuitul WTA. Numărul 1 mondial s-a calificat astfel într-o nouă finală, la Roma, după victoria din semifinale în fața Arynei Sabalenka, scor 6-2, 6-1.
Cele două s-au mai întâlnit de două ori în acest an, la Doha și Stuttgart, iar partida de astăzi de la Foro Italico nu a fost diferită față de precedentele întâlniri, câștigate de Swiatek (6-2, 6-3 și 6-2, 6-2).
Citește și:

Iga Swiatek s-a calificat în finala de la Roma

Victoria obținută astăzi a reprezentat a 26-a victorie consecutivă a jucătoarei care s-a impus în acest an la Doha, Indian Wells, Miami și Stuttgart. De asemenea, în această serie sunt contabilizate și cele două victorii din Billie Jean King Cup contra Mihaelei Buzărnescu și Andreei Prisăcariu.
În drumul său către finală, Iga Swiatek a pierdut doar 17 game-uri, singurele jucătoare care au pierdut mai puține game-uri decât ea în parcursul către finală în ultimii 25 de ani fiind Serena Williams în 2013 (10), Kim Clijsters în 2003 (13) și Martina Hingis în 1998 (15). În acest moment, ea se află la egalitate cu Simona Halep, care a reușit aceeași performanță la ediția din 2018.
În ultimul act de la Roma, Iga Swiatek o va întâlni pe câștigătoarea semifinalei dintre Ons Jabeur și Daria Kasatkina.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo