Naomi Osaka are un sezon departe de ceea ce a arătat în anii precedenți, având probleme atât din punct de vedere mental, cât și cu accidentările. Astfel, cu puțin timp rămas până la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, jucătoarea din Japonia s-a retras de la turneul WTA de la Roma, în care este prezentă și Simona Halep. De altfel, cele două jucătoare erau pe aceeași parte de tablou.
Nipona urma să o înfrunte pe Sara Sorribes Tormo în turul inaugural la Openul Italiei, adică pe aceeași jucătoare pe care a avut-o în față în urmă cu câteva zile și la Madrid. Spaniola s-a impus cu 2-0 la seturi.
Internazionali BNL d'Italia
Iga Swiatek este campioană la Roma! Victorie fără drept de apel în fața lui Ons Jabeur
15/05/2022 LA 12:46

Naomi Osaka s-a retras de la turneul de la Roma

Osaka a declarat că decizia ei de a nu evolua la Roma a fost luată cu un ochi pe Roland Garros, care va începe la la sfârșitul acestei luni.
"Din păcate, va trebui să mă retrag de la Roma, deoarece accidentarea pe care am suferit-o săptămâna trecută la Madrid nu s-a vindecat încă", a anunțat Osaka.
"Este o accidentare lui Ahile, așa că trebuie să fiu atentă, mai ales înainte de Roland Garros", a adăugat jucătoarea în vârstă de 24 de ani.
Osaka, care a spus recent că fericirea ei este mai importantă decât câștigarea meciurilor de tenis, a acuzat ceva probleme medicale în timpul victoriei din turul 1 de la Madrid, împotriva Anastasiei Potapova.
Nu este pentru prima dată când Osaka se retrage de la Roma. În 2019, a declarat forfait în sferturile de finală, din cauza unei accidentări la mână. Locul fostului lider mondial pe tablou a fost luat de Nuria Parrizas Diaz.
În paralel cu întrecerea femninină, la Roma are loc și competiția masculină. Turneul Masters se desfășoară în perioada 8-15 mai, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Internazionali BNL d'Italia
Swiatek - Jabeur, marea finală de la Roma! Tunisianca a salvat minge de meci cu Daria Kasatkina
14/05/2022 LA 18:13
Internazionali BNL d'Italia
Iga Swiatek, statistici "înfricoșătoare", după calificarea în finala de la Roma! Cifre uimitoare
14/05/2022 LA 14:52