Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al turneului de la WTA 1000 de la Roma, după ce și-a luat revanșa în fața franțuzoaicei Alize Cornet, pe care a învins-o scor 6-4, 6-4. Acesta este al doilea turneu pentru Halep de la începutul colaborării cu Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams.
În primul turneu, cel de la Madrid, Simona Halep a ajuns până în sferturi, acolo unde a fost eliminată de Ons Jabeur, dar lucrurile pozitive în urma acestei colaborări au fost observate de ambele părți.
După victoria Simonei Halep în fața lui Cornet, Mouratoglou a vorbit despre cum a decurs colaborarea de până acum cu fostul număr 1 mondial. Acesta a declarat că există o încredere reciprocă între cei doi, iar pentru el este un vis să lucreze cu o jucătoare de acest nivel:
Wimbledon
Ora de start a meciului Simona Halep - Magdalena Frech, în turul 3 la Wimbledon
ACUM 7 ORE
"Ca de obicei, când este o colaborare nouă, vrei să vezi cum decurge, dacă există o încredere reciprocă, dacă este de succes. Este bine să ne oferim puțin timp. Dar până acum totul este excelent, din punctul meu de vedere. Sunt foarte fericit alături de Simona, o admir foarte mult, este incredibilă. Ce a realizat până acum este special, a fost lider mondial, a câștigat două turnee de Grand Slam.
Simt că este extrem de motivată să revină la cel mai înalt nivel, apoi să realizeze lucruri mai bune decât în trecut, dacă este posibil. Pentru mine, ca antrenor, este un vis să lucrez împreună cu o jucătoare care are acest istoric în circuit și această motivație", a declarat Mouratoglou pentru Digi Sport.
Citește și:

"Nu am crezut că voi găsi o altă jucătoare încântătoare precum Simona"

Înainte de a începe colaborarea cu Mouratoglou, Simona Halep a colaborat cu un antrenor de la academia francezului. Pentru că își dorea foarte mult să revină în antrenorat, Mouratoglou nu a stat foarte mult pe gânduri înainte de a accepta să colaboreze cu Halep, în condițiile în care a apreciat-o foarte mult în perioada în care o antrena pe Serena Williams:
"Probabil că aveam mai multe opțiuni, dar nu mai eram pe “piață” de zece ani, pentru că am lucrat cu Serena Williams. M-am gândit, am luat legătura cu Simona și m-am gândit “Mi-aș dori să lucrez mai mult cu altă jucătoare decât cu ea?”. Răspunsul a fost că n-am găsit nicio altă jucătoare. Ulterior, n-a mai fost nicio discuție, pentru că nu voiam să mai fiu antrenor liber și nu am crezut că voi găsi o altă jucătoare încântătoare precum Simona.
https://i.eurosport.com/2022/05/04/3366309.jpg
Când era o adversară, am admirat-o foarte mult pe Simona. Era foarte greu de învins, datorită deplasării ei pe teren și datorită constanței în joc. Când Serena a jucat împotriva ei, știam că dacă nivelul de concentrare al Serenei scade foarte puțin, va avea imediat probleme. Simona a știut să-și utilizeze calitățile la maximum, nu mulți jucători pot reuși asta. Asta spune multe despre mentalitatea ei și despre conduita ei profesională", a mai spus Mouratoglou.
În turul al doilea, Simona Halep o va întâlni pe Danielle Collins (9 WTA) în turul al doilea de la Foro Italico. În primul tur, finalista din acest an de la Australian Open a stat, partida sa contra Simonei Halep urmând să fie partida de debut la Roma.
În ceea ce privește confruntările directe dintre Halep și Collins, scorul este 1-1, iar în ambele dăți partidele au ajuns în set decisiv. Prima întâlnire a avut loc la ediția din 2014 a turneului de la US Open, atunci când Halep s-a impus scor 6-7(2), 6-1, 6-2, în timp ce în august 2021, la Montreal, Collins a câștigat cu 2-6, 6-4, 6-4.
Partida de miercuri dintre Halep și Collins va fi prima partidă pe zgură dintre cele două.
https://i.eurosport.com/2022/05/10/3369998.jpg
Wimbledon
Meciul cu Frech, "o formalitate" pentru Simona Halep la Wimbledon! Pronosticul dat de americani
ACUM 10 ORE
Wimbledon
Frech vrea să obțină prima victorie în fața Simonei Halep la Wimbledon! "Mă aștept la un meci greu"
ACUM 13 ORE