Campioană în 2020 la turneul de la Roma, Simona Halep s-a calificat, luni, în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Foro Italico, dotat cu premii totale de 2.527.250 de euro, după ce a trecut cu scorul de 6-4, 6-4 de Alize Cornet, luându-și revanșa în fața sportivei din Franța la capătul unui meci care a durat o oră şi 25 de minute de joc.
Cornet are acum 4-2 în meciurile directe cu Halep, după ce le câştigase pe ultimele trei, inclusiv anul acesta în optimi la Australian Open, cu 6-4, 3-6, 6-4. După succesul reconfortant cu Alize Cornet, WTA a avut o reacție de milioane pe rețelele de socializare. Alături de o fotografie excepțională cu Simo pe zgura de la Foro Italico, WTA a scris că e vorba despre o "pictură renascentistă".
Wimbledon
Simona Halep, pe val: "Sunt puternică, sunt acolo unde trebuie să fiu"
ACUM 38 MINUTE
CITEȘTE ȘI:

WTA, reacție de milioane după victoria obținută de Simona Halep la Roma, cu Alize Cornet

Cei de la WTA au analizat și partida pe site-ul oficial, subliniind cât de important a fost pentru Halep să pună capăt celor două seturi după ce adversarea părea că revine în meci: "Halep, campioană la Roma în 2020, a intrat în meci știind că adversara o conduce cu 4-1 la întâlnirile directe într-o rivalitate care datează din 2011 - inclusiv un sfâșietor rezultat de 6-4, 3-6, 6-4, un meci câștigat de franțuzoaică în runda a patra la Australian Open 2022.
Halep a trecut prin două seturi care au fost strâns disputate la fiecare final de manșă, trecând cu succes prin cele mai competitive momente ale meciului. Halep a impresionat cel mai mult atunci când s-a retras în fiecare set, aflându-se la conducere, arătând jocul agresiv pe care l-a desfășurat alături de noul antrenor Patrick Mouratoglou", au scris cei de la WTA.
În urma victoriei cu Alize Cornet, Halep şi-a asigurat un cec de 13.176 de euro şi 60 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe americanca Danielle Collins (28 ani, 9 WTA), Pe lângă titlul cucerit în 2020 la Roma, Simona Halep mai are două finale jucate la Foro Italico, în 2017 şi 2018.
Turneul Masters de la Roma se desfășoară în perioada 8-15 mai, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Wimbledon
Iga Swiatek, out de la Wimbledon! Poloneza a făcut un meci dezastruos contra lui Alize Cornet
ACUM O ORĂ
Wimbledon
Simona Halep, elogiată în presa poloneză, după victoria fulger cu Frech: "A jucat perfect"
ACUM O ORĂ