Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep – Danielle Collins în turul 2 la Roma. Ce s-a întâmplat în precedentele întâlniri

Irina Aldea

Actualizat 09/05/2022 la 16:02 GMT+3

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la turneul de la Roma, iar acum va da peste favorita numărul 7, Danielle Collins.

Simona Halep & Danielle Collins

Credit imagine: Getty Images

Campioană în 2020 la turneul de la Roma, Simona Halep s-a calificat, luni, în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Foro Italico, dotat cu premii totale de 2.527.250 de euro, după ce a trecut cu scorul de 6-4, 6-4 de franţuzoaica Alize Cornet, luându-și revanșa în fața sportivei din Franța la capătul unui meci care a durat o oră şi 25 de minute de joc.
Cornet are acum 4-2 în meciurile directe cu Halep, după ce le câştigase pe ultimele trei, inclusiv anul acesta în optimi la Australian Open, cu 6-4, 3-6, 6-4.Halep şi-a asigurat un cec de 13.176 de euro şi 60 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe americanca Danielle Collins (28 ani, 9 WTA), cu care e la egalitate în meciurile directe, 1-1.Halep are un titlu la Roma, în 2020, dar şi finale jucate în 2017 şi 2018.
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep, 1-1 la întâlnirile directe cu Danielle Collins

Simona Halep și Danielle Collins s-au întâlnit de două ori până în prezent în circuit, victoriile fiind împărțite, însă cele două jucătoare s-au confruntat doar pe hard. Astfel, acesta va fi prima întâlnire directă pe zgură, iar Simona Halep, chiar dacă e mai slab clasată, pornește cu prima șansă, având în vedere legătura foarte bună pe care jucătoarea noastră o are cu suprafața roșie.
Ultima lor confruntare a avut loc Rogers Cup în 2021, la Montreal. Atunci, sportiva din Statele Unite ale Americii s-a impus cu scorul de 2-6, 6-4, 6-4, însă românca nu era complet refăcută. Înainte de acest meci, cele două jucătoare s-au întâlnit în 2014 în turul întâi la US Open, atunci când Simona Halep s-a impus cu scorul de 6-7, 6-1, 6-2.
Danielle Collins a avut un start excelent de sezon competițional. Americanca a disputat marea finală de la Australian Open în compania fostului lider mondial din WTA, Ashleigh Barty. Collins nu a reușit să se impună, dar a intrat oricum în istorie prin prisma parcursului, dar și datorită faptului că acea finală a avut cea mai mare audiență din istorie în Australia.
Turneul Masters de la Roma se desfășoară în perioada 8-15 mai, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo