Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, salt impresionant în clasamentul LIVE, după victoria cu Alize Cornet la Roma

Irina Aldea

Publicat 09/05/2022 la 16:54 GMT+3

Simona Halep a făcut azi un meci mare pe zgura de la Roma și și-a luat revanșa în fața franțuzoaicei Alize Cornet, pe care a învins-o în minimum de seturi. Campioana noastră a urcat 3 locuri în clasamentul LIVE.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Campioană în 2020 la turneul de la Roma, Simona Halep s-a calificat, luni, în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Foro Italico, dotat cu premii totale de 2.527.250 de euro, după ce a trecut cu scorul de 6-4, 6-4 de Alize Cornet, luându-și revanșa în fața sportivei din Franța la capătul unui meci care a durat o oră şi 25 de minute de joc.
Cornet are acum 4-2 în meciurile directe cu Halep, după ce le câştigase pe ultimele trei, inclusiv anul acesta în optimi la Australian Open, cu 6-4, 3-6, 6-4. După succesul reconfortant cu Alize Cornet, Simona Halep a urcat 3 locuri în clasamentul LIVE. În acest moment, românca ocupă locul 18 în ierarhia LIVE, cu 2.126 de puncte.
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep, salt impresionant în clasamentul LIVE, după victoria cu Alize Cornet la Roma

Simona poate urca până pe locul 11 în ierarhia WTA, dacă se va impune la turneul din capitala Italiei, așa cum a făcut în 2020, când a învins-o în ultimul act pe Karolina Pliskova.În urma victoriei cu Alize Cornet, Halep şi-a asigurat un cec de 13.176 de euro şi 60 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe americanca Danielle Collins (28 ani, 9 WTA).
Simona Halep și Danielle Collins s-au întâlnit de două ori până în prezent în circuit, victoriile fiind împărțite, însă cele două jucătoare s-au confruntat doar pe hard. Astfel, acesta va fi prima întâlnire directă pe zgură. Pe lângă titlul cucerit în 2020 la Roma, Simona Halep mai are două finale jucate la Foro Italico, în 2017 şi 2018.
Turneul Masters de la Roma se desfășoară în perioada 8-15 mai, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo