Campioană în 2020 la turneul de la Roma, Simona Halep s-a calificat, luni, în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Foro Italico, dotat cu premii totale de 2.527.250 de euro, după ce a trecut cu scorul de 6-4, 6-4 de Alize Cornet, luându-și revanșa în fața sportivei din Franța la capătul unui meci care a durat o oră şi 25 de minute de joc.
Cornet are acum 4-2 în meciurile directe cu Halep, după ce le câştigase pe ultimele trei, inclusiv anul acesta în optimi la Australian Open, cu 6-4, 3-6, 6-4. După succesul reconfortant cu Alize Cornet, Simona Halep a urcat 3 locuri în clasamentul LIVE. În acest moment, românca ocupă locul 18 în ierarhia LIVE, cu 2.126 de puncte.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Wimbledon 2022, scena surprizelor! Minim o jucătoare fără finală de Grand Slam va fi în ultimul act
ACUM 7 ORE

Simona Halep, salt impresionant în clasamentul LIVE, după victoria cu Alize Cornet la Roma

Simona poate urca până pe locul 11 în ierarhia WTA, dacă se va impune la turneul din capitala Italiei, așa cum a făcut în 2020, când a învins-o în ultimul act pe Karolina Pliskova.În urma victoriei cu Alize Cornet, Halep şi-a asigurat un cec de 13.176 de euro şi 60 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe americanca Danielle Collins (28 ani, 9 WTA).
Simona Halep și Danielle Collins s-au întâlnit de două ori până în prezent în circuit, victoriile fiind împărțite, însă cele două jucătoare s-au confruntat doar pe hard. Astfel, acesta va fi prima întâlnire directă pe zgură. Pe lângă titlul cucerit în 2020 la Roma, Simona Halep mai are două finale jucate la Foro Italico, în 2017 şi 2018.
Turneul Masters de la Roma se desfășoară în perioada 8-15 mai, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Wimbledon
Ora de start a meciului Simona Halep - Paula Badosa, în optimile de finală la Wimbledon
ACUM 9 ORE
Wimbledon
Simona Halep, premiată la Wimbledon! Românca, aplauze la scenă deschisă pentru Federer
ACUM 10 ORE