Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, start "cu stil" la Roma. Ce a remarcat presa din Vest la jocul româncei

Cristian Mihală

Publicat 09/05/2022 la 15:33 GMT+3

Simona Halep s-a calificat, luni, în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 2.527.250 de euro, după ce a dispus cu 6-4, 6-4 de franţuzoaica Alize Cornet. Presa de specialitate din vest salută victoria româncei, dar consideră că Simo putea să se impună mult mai lejer.

Simona Halep, Roma 2022

Credit imagine: Eurosport

Halep (30 ani, 21 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 25 de minute. Fiecare jucătoare a comis câte 4 duble greşeli, dar Halep a servit net mai bine decât Cornet (32 ani, 39 WTA). Halep a încheiat cu 15 mingi direct câştigătoare, faţă de 14 ale adversarei, ambele având câte 24 de erori neforţate.

Halep - Cornet 6-4, 6-4 | "Putea fi un succes mult mai ușor pentru Simona"

Succesul e unul reconfortant pentru Simo, dacă ne uităm la scor, însă românca și-a făcut singură viața grea în câteva momente. A gestionat bine partida, în cele din urmă, dar în fața unei oponente mai valoroase putea să aibă emoții, chiar dacă a controlat starturile de set. E exact ceea ce au remarcat specialiștii din Vest la jocul marii noastre campioane.
"A fost foarte interesant să o privim pe Simona Halep azi, la Roma, în disputa câștigată cu Alize Cornet, în minimum de seturi. Deși a petrecut mai puțin de 90 de minute pe teren, ar fi putut fi un succes mult mai ușor pentru sportiva care a câștigat Roland Garros și Wimbledon. Experimentata jucătoare din România a început partida în stil, distanțându-se la 5-1 și părea că nimeni și nimic nu o poate opri. Totuși, adversara sa a reușit cumva să câștige 3 gameuri la rând, punând-o pe Halep într-o situație dificilă, când, la 5-4, i-a mai rămas doar un break avans. În setul secund, am asistat la aceeași poveste. Halep a reușit rapid două breakuri și s-a desprins la 5-2, dar a fost forțată să își cedeze încă o dată serviciul. S-a terminat 6-4, 6-4, dar victoria putea fi mult mai concludentă pentru Halep, dacă gestiona mai bine punctele cheie", notează tennis-infinity.com.
Cornet are acum 4-2 în meciurile directe cu Halep, după ce le câştigase pe ultimele trei, inclusiv anul acesta în optimi la Australian Open, cu 6-4, 3-6, 6-4.
În turul secund, Halep o va întâlni pe Danielle Collins, sportivă care a început fulminant sezonul, cu o finală la Australian Open (învinsă de Barty). Numărul 9 WTA, sportiva din SUA se descurcă destul de bine și pe zgură, dovadă sfertul de la Roland Garros (2020), dar și faptul că unul dintre cele două titluri câștigate în circuit a venit pe suprafața roșie (la Palermo, anul trecut, după un ultim act cu Gabriela Ruse).
Chiar dacă adversara e mai bine cotată dacă judecăm după poziția ocupată în clasament, Halep nu ar trebui să aibă, în mod normal, emoții cu o astfel de adversară. Simo e pe drumul cel bun și se apropie ușor-ușor de forma maximă, pe care speră să o aibă la Roland Garros, marele obiectiv al anului pentru româncă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo