Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lovitură de teatru la Roma! Aryna Sabalenka, eliminată în turul doi de locul 134 WTA

Nicu Savin

Publicat 11/05/2023 la 22:06 GMT+3

Aryna Sabalenka a fost eliminată încă din turul doi la turneul WTA 1000 de la Roma, fiind învinsă în minim de seturi de Sofia Kenin, scor 6-7 (4), 2-6. Chiar dacă americanca este fostă campioană de Grand Slam, vorbim de o surpriză enormă, deoarece rezultatele ei au fost slabe în ultima vreme, iar Sabalenka venea după un titlu cucerit la Madrid.

Aryna Sabalenka in action against Sorana Cirstea of Romania in her quarter-final match on Day 11 of the Miami Open at Hard Rock Stadium on March 29, 2023 in Miami Gardens, Florida

Credit imagine: Getty Images

Turneul WTA 1000 de la Roma a produs astăzi o surpriză uriașă. Aryna Sabalenka, favorita doi a competiției a fost învinsă în turul secund de Sofia Kenin. Campioana de la Australian Open 2020 s-a impus în minim de seturi, scor 7-6 (4), 6-2, după o oră și 39 de minute de joc.
Primul set a fost unul echilibrat, dar americanca a fost mereu în față. Sabalenka a reușit să facă break la 6-5 pentru adversară, dar a clacat în tie-break, iar de acolo totul s-a rupt pentru ea. Bielorusa a mai câștigat numai două game-uri în setul secund și a părăsit terenul învinsă.

Aryna Sabalenka, învinsă fără drept de apel de Sofia Kenin, în turul doi de la Roma

Sabalenka a jucat mult sub nivelul său, mai ales la serviciu. A doua jucătoare a lumii a servit numai 3 ași și a jucat doar 62% din puncte cu prima minge. Cu al doilea serviciu, bielorusa a câștigat numai 31% din puncte, Kenin având un procentaj mult mai bun la acest capitol (46%).
Pentru Sofia Kenin, ajunsă pe locul 134 WTA, aceasta este cea mai importantă victorie din ultimii 3 ani. Din semifinalele Australian Open 2020 nu mai reușise americanca să câștige contra unei adversare din top 10 mondial. Atunci o învingea pe Ash Barty.
În runda următoare, Sofia Kenin o va înfrunta pe Anhelina Kalinina, care a trecut tot azi de Anna Blinkova, scor 6-2, 6-2. Cele două jucătoare s-au întâlnit și luna trecută, la Miami, iar americanca s-a impus lejer, scor 6-3, 6-4. În total, Kenin și Kalinina au jucat de 3 ori una contra celeilalte (americanca are 2-1 la directe).
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo