Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fără Sinner și Alcaraz, el s-a anunțat rivalul lui Novak Djokovic la Roma: "Ăsta e obiectivul meu"

Andrei Nicolae

Publicat 09/05/2024 la 10:59 GMT+3

Novak Djokovic se pregătește pentru Roland Garros, iar înainte să participe la cel de-al doilea Grand Slam al anului, va fi prezent la Masters-ul de la Roma. Fără Jannik Sinner și Carlos Alcaraz în schemă, Nole pare să aibă o șansă în plus la cucerirea trofeului, însă un alt jucător din Top 10 a declarat că are în plan să câștige titlul la Foro Italico.

Novak Djokovic, Monte Carlo 2024

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic va reveni în acțiune după o absență de aproximativ o lună de la ultimul său meci oficial, jucat la Masters-ul de la Monte Carlo. Primul obiectiv din acest sezon al lui Nole este Roland Garros, însă, până atunci, liderul mondial va juca la turneul de la Roma, unde va beneficia de absența unor rivali precum Carlos Alcaraz sau Jannik Sinner, ambii ieșiți cu probleme medicale după turneul de la Caja Magica.
Ținând cont că principalii săi rivali din circuit nu vor fi prezenți la turneu, Nole pare să aibă un traseu mult mai facil decât de obicei spre cucerirea trofeului. Cu toate acestea, un rival din Top 10 ATP al lui Nole se anunță un candidat serios la câștigarea titlului, iar acela e Stefanos Tsitsipas.
Grecul este într-o formă foarte bună pe zgură, după ce a reușit să câștige Masters-ul de la Monte Carlo și să ajungă în finală la Barcelona, iar în prezent își dorește să continue rezultatele bune pe această suprafață. Tsitsipas este ajutat și de istoricul său la Foro Italico, unde a ajuns de-a lungul timpului într-o finală și în alte două semifinale.
Astfel, tensimenul de pe locul 8 ATP a declarat că are în obiectiv să câștige trofeul de pe zgura italiană.
Citește și:

Tsitsipas se anunță contracandidatul lui Djokovic pentru titlul de la Roma

"Încerc să recapăt acel sentiment de bunăstare. Nu am avut un pacurs bun la Madrid și simt că trebuie să mă testez puțin mai mult până începe Roland Garros. Cele două turnee de la Monte Carlo și Barcelona m-au ajutat să am un start foarte dinamic și puternic pe zgură. Sper să închei seria de Masters 1000 aici la Roma cu un parcurs bun.
Roma este unul dintre cele mai bune turnee ale mele în ceea ce privește performanța. Am jucat în multe semifinale și cred că am ajuns într-o finală aici, deci asta cu siguranță arată constanța în ultimii ani. La Roma, obiectivul meu este să plec cu trofeul, pentru că mă simt capabil să realizez asta.
Este similar (n.r. turneul) cu Monte Carlo, condițiile nu sunt foarte diferite în privința echilibrului și mișcării pe teren. Este foarte similar, deci am motive să cred că pot reuși și că pot face lucruri mărețe la Roma", a spus tenismenul elen, citat de Punto de Break.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo