Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk, OUT de la Roma după abandonul ucrainencei! Ce s-a întâmplat

Bianca Dumitru

Publicat 13/05/2022 la 10:02 GMT+3

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk s-au retras din proba de dublu de la Roma, ucraineanca abandonând la sfârșitul primului set al meciului cu rusoaicele Veronika Kudermetova şi Anastasia Pavlyucenkova.

Marta Kostyuk

Credit imagine: Getty Images

Perechea formată din Gabriela Ruse și Marta Kostyuk s-a retras din proba de dublu de la Roma, abandonând în meciul cu rusoaicele Veronika Kudermetova şi Anastasia Pavlyucenkova, din optimile turneului.
Partenera româncei a cerut, la finalul primului set, pierdut cu 1-6, să meargă la vestiare pentru un time-out medical. Ucraineanca nu s-a mai întors pe teren, iar după 10 minute a apărut fizioterapeutul competiției, care a anunțat că Marta Kostyuk nu va reveni pentru a termina meciul.
În aceste condiții, partida s-a încheiat, iar Veronika Kudermetova şi Anastasia Pavlyucenkova au obținut calificarea în sferturile de finală ale competiției.
Cel mai probabil, abandonul Martei Kostyuk are legătură cu evenimentele din Ucraina, sportiva fiind extrem de tulburată de războiul izbucnit la finalul lunii februarie.
Citește și:

Marta Kostyuk, devastată de războiul din Ucraina

Marta Kostyuk este foarte afectată de evenimentele din țara sa natală, iar gestul ei poate fi considerat un protest față de acțiunile rușilor. Sportiva a dezvăluit, într-un interviu pentru Tennis World, că tatăl unui prieten din tenis și-a pierdut viața în război, ceea ce a devastat-o.
În plus, jucătoarea de 19 ani a mărturisit că a avut multe gânduri negre care au determinat-o să apeleze la un psiholog pentru a trece peste șocul suferit în ultimele luni.
"În ultimele ore, tatăl unui prieten din lumea tenisului a murit. Casa lui e complet distrusă. Nu pot descrie ceea ce simt. Sunt deja două luni și am avut suișuri și coborâșuri. Primele două săptămâni au fost groaznice și încerc să mă obișnuiesc cu ce se întâmplă.
Acum două săptămâni am apelat la un psiholog, care mă ajută enorm, pentru că am ajuns într-un punct în care am avut gânduri foarte periculoase. Nu vreau să o spun eu, dar vă puteți imagina...
E groaznic să vezi că iadul acela din țara mea nu se mai termină și să nu știi ce urmează. Mă simt neputincioasă, simt că nu pot face nimic și sunt momente în care mă întreb pentru ce trăiesc, ce ar trebui să fac cu viața mea", a spus Marta Kostyuk, conform sursei citate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol