Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep a pierdut în turul doi la Roma, dar a urcat în clasament! Pe ce loc e românca

Nicu Savin

Publicat 12/05/2022 la 17:00 GMT+3

Simona Halep a părăsit prematur turneul de la Roma, fiind învinsă în turul secund de Daniele Collins. În ciuda acestei înfrângeri, românca a urcat câteva poziții în ierarhia WTA Live și are șanse mari să fie în Top 20 începând de săptămâna viitoare.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep nu a avut replică în fața lui Danielle Collins în meciul din turul secund al turneului WTA 1000 de la Roma. Românca a pierdut cu 7-6 (1), 6-3, la capătul unui meci în care a avut în față o adversară într-o formă de vis, căreia i-a ieșit aproape tot.
Pentru calificarea în turul doi la Forro Italico, românca a primit 59 de puncte WTA, ceea ce face ca sportiva noastră să urme în clasamentul mondial. Simona a început turneul de la Roma de pe locul 21 WTA, iar în prezent ocupă poziția 19 în ierarhia Live și are șanse mari să rămână acolo. Singurele jucătoare care o mai pot devansa sunt Jill Teichmann, Daria Kasatkina, Amanda Anisimova și Yulia Putintseva, dar acestea trebuie să ajungă în fazele finale ale competiției pentru ca acest lucru să se întâmple.
Astfel, Simona Halep are șanse reale să înceapă turneul de la Roland Garros din potura de jucătoare de Top 20 WTA. La Paris, Simona va fi cu siguranță cap de serie, la Grand Slam-uri exitând 32 de jucătoare cu acest statut. Săptămâna viitoare sunt programate două turnee WTA 250, la Rabat și Strasbourg, dar e greu de crezut că în urma acestora românca va coborî în clasament.
Citește și:

Simona Halep, reacție pozitivă după eșecul cu Danielle Collins

Înfrângerea de la Roma a fost una dureroasă pentru Halep, care cu siguranță a sperat la un parcurs mai lung la Forro Italico, pentru a aduna mai multe meciuri în picioare înainte de Roland Garros. Totuși, românca a rămas încrezătoare, iar asta s-a văzut prin mesajul pe care l-a transmis astăzi pe rețelele de socializare.
"În timpul carierei mele am luptat pentru lucrurile în care am crezut și pentru ce am vrut să realizez. Voi face mereu acest lucru, indiferent de suișuri și coborâșuri. Susținerea necondiționată pe care am primit-o de la voi reprezintă totul pentru mine. Vă mulțumesc, lupta continuă", a scris Simona Halep pe contul său de Instagram.
Turneul Masters de la Roma se desfășoară în perioada 8-15 mai, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo