Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vești nesperate, după accidentarea din ultima săptămână. Medvedev a susținut primul antrenament la Roma

Maria Olteanu

Publicat 07/05/2024 la 17:31 GMT+3

În această săptămână începe turneul de 1000 de puncte de la Roma, ultimul test înainte de cel de-al doilea Grand Slam al anului, Roland Garros. În urma competiției de la Madrid, mai mulți jucători s-au confruntat cu probleme medicale, însă după câteva retrageri apar și vești bune: Daniil Medvedev pare să fie mult mai bine și se antrenează în Italia pentru competiție.

Medvedev és Sinner

Credit imagine: AFP

Turneul de 1000 de puncte de la Roma se desfășoară în perioada 8-19 mai și este ultima șansă de a pune la punct detaliile pe zgură înaintea celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, cel de la Roland Garros.
În ultima săptămână, la Madrid, jucătorii din fruntea ierarhiei au avut de suferit, confruntându-se cu probleme medicale. Jannik Sinner și Carlos Alcaraz au decis după competiția din capitala Spaniei să nu participe la Roma, tocmai pentru că accidentările lor sunt mai grave decât păreau inițial și din dorința de a nu forța nimic, în speranța că se vor recupera până la Paris.
Daniil Medvedev, al patrulea jucător al lumii, a avut și el de suferit la Caja Magica, acuzând probleme la șold, motiv pentru care s-a retras în timpul partidei din sfertul de finală cu Jiri Lehecka.
"Am simţit o durere ascuţită la un retur, în care Jiri a servit şi a făcut voleu. Am încercat să accelerez pentru a ajunge la minge, iar şoldul meu brusc s-a blocat. Nu am mai putut sprinta şi l-am întrebat pe kinetoterapeutul venit să mă consulte dacă se poate agrava. Mi-a răspuns că da. Am încercat să continui să joc, dar capul nu mă lăsa să evoluey la maximum. Mi-am dat seama că nu avea niciun sens să mai continui. Nu pot spune prea multe acum, mâine voi face un RMN să văd cât trebuie să stau departe de teren: 5 zile, o săptămână, două săptămâni...", a spus Medvedev, citat de Punto de Break, imediat după acel meci.

Daniil Medvedev, apt pentru a-și apăra trofeul de la Roma

În acest context, prezența sa la Roma era pusă sub semnul întrebării, însă din Italia vin vești bune la începutul acestei săptămâni.
La cinci zile distanță de la jocul de la Madrid, numărul 4 mondial pare că se simte mult mai bine. Campionul în exercițiu de la Roma a ajuns în Italia și a participat deja la o primă sesiune de antrenamente, semn că dacă nimic nu va interveni pe ultima sută de metri va lua startul în competiție.
Daniil Medvedev are un prim tur liber la Roma, urmând ca în turul al doilea să întâlnească învingătorul partidei Draper - Coric.
Tabloul de la Roma 2024
Aşa pot arăta sferturile de la Roma, dacă favoriţii îşi respectă statutul
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo