Simona Halep a suferit o accidentare bruscă în timpul meciului cu Angelique Kerber (la scorul de 6-1, 3-3) din turul secund al turneului de 1000 de puncte de la Roma. A 3-a jucătoare a lumii nu a mai putut continua și a avut nevoie de ajutor pentru a părăsi arena, iar apoi a fost transportată cu un vehicul medical.
Primele concluzii ale medicilor arată că Simona a suferit o ruptură musculară la gamba stângă, urmând ca astăzi constănțeanca să fie supusă unor analize mai amănunțite, pentru a se afla exact natura accidentării și a se estima mai bine perioada de absență.
Australian Open
Simona Halep a aflat ce loc va ocupa în clasamentul WTA după încheierea Australian Open 2022
IERI LA 13:53

Simona Halep produce îngrijoare la FRT

Toată lumea tenisului românesc așteaptă cu sufletul la gură să afle noi detalii despre accidentarea Simonei.
Președintele FRT, George Cosac, a oferit o primă reacție despre nefericitul eveniment de la Foro Italico. Acesta a spus că a suferit o accidentare similară pe vremea când era jucător, iar recuperarea trebuie făcută cu mare atenție, fiind vorba despre o zonă foarte sensibilă.
În plus, oficialul FRT a afirmat că evoluția pe iarbă i-ar putea crea mari neplăceri Simonei, deoarece pe acea suprafață zona la care s-a accidentat este mult mai solicitată.
"Sunt și eu îngrijorat, chiar vorbeam aseară cu Dumitru Hărădău, nu ne rămâne decât să așteptăm rezultatul RMN-ului și abia apoi putem să anticipăm ce va face Simona. Eu sper să avem vești bune. Am suferit și eu o astfel de accidentare.
Zona la care s-a accidentat Simona este foarte sensibilă, pentru că îți soliciți mușchiul chiar și când mergi, nu doar când alergi. Ea trebuie să se recupereze complet! Contează foarte mult cum se va recupera, pentru că e un risc foarte mare. Eu sper la vești cât mai bune.
Pericolul mai mare vine la Wimbledon pentru că din cauza acelui covor de iarbă un jucător de tenis trebuie să împingă și mai mult, iar gambele sunt mai solicitate decât pe o suprafață cum este zgura. Aștept și eu cu interes rezultatul RMN-ului, sper să avem vești cât mai bune", a declarat George Cosac, pentru digisport.ro.
Australian Open
Simona Halep a anunțat la ce turnee joacă în următoarele 3 luni: "Vreau acolo înaine să mă las"
27/01/2022 LA 07:36
Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open 2022! "Îi doresc să câștige, ea chiar merită!"
26/01/2022 LA 18:22