Rafael Nadal a pierdut în fața lui Carlos Alcaraz, în sferturile de finală ale turneului de la Madrid. Tânărul în vârstă de 19 ani a reușit să treacă, ulterior, și de Novak Djokovic și Alexander Zverev, adjudecându-și trofeul, cel de-al patrulea din acest an.
După victoria de la Madrid, Alcaraz a egalat un record deținut de Nadal, devenind al doilea jucător de tenis din istorie care a reușit să se impună în același an la ambele competiții desfășurate în Spania, turneul ATP 500 de la Barcelona și Masters-ul 1.000 de la Madrid.
Înainte de a intra în competiție la Roma, unde speră să-și apere titlul, Rafael Nadal a vorbit despre Carlos Alcaraz, despre care a spus că este ca o variantă upgradată a sa. Fostul lider ATP a recunoscut că este, poate, momentul pentru o schimbare de acest gen.
Wimbledon
Wimbledon, ziua 6, LIVEBLOG | Halep, Swiatek și Nadal, în acțiune! Kyrgios-Tsitsipas, meciul zilei
ACUM 2 ORE
"Este tânăr, este nou pe scena tenisului și toate lucrurile noi sunt mult mai interesante decât cele mai vechi. Fără îndoială, când vezi o mașină nouă, arată întotdeauna mai bine decât un model mai vechi. Când vezi un telefon nou, arată întotdeauna mai bine decât unul vechi... Deci, este ceva normal în viața asta. Nu mă plâng deloc. În același timp, sunt fericit să am pe cineva ca el, din țara mea, care realizează toate lucrurile pe care le realizează el", a spus Rafael Nadal.
Citește și:

"Turneul de la Madrid este probabil cel mai dificil pentru mine"

Rafael Nadal a vorbit și despre situația sa, explicând că își dorește să se îmbunătățească în continuare. Ibericul consideră că trebuie să-și acorde timp pentru a reuși să-și regăsească forma ideală.
"Sunt fericit că fac ceea ce fac. Încă mă simt competitiv când sunt sănătos. Trebuie să continui să mă perfecționez. În ceea ce privește mișcarea, în ceea ce privește forma fizică, în ceea ce privește modul în care reușesc din nou să citesc jocul. În general, nu am avut o săptămână negativă la Madrid, chiar dacă turneul este probabil cel mai dificil pentru mine.
Roma este un loc pe care îl iubesc foarte mult, am amintiri uimitoare aici. Voi încerca să dau tot ce pot, așa cum fac întotdeauna. Sper să fiu pregătit să joc puțin mai bine decât săptămâna trecută", a conchis Nadal.
Rafael Nadal va debuta în turul 2 al turneului de la Roma, unde va da peste învingătorul meciului dintre Francisco Cerundolo și John Isner.
Wimbledon
Alcaraz, lecție de fair-play, la Wimbledon! I-a cedat punctul adversarului, deși trebuia rejucat
ACUM 15 ORE
Wimbledon
Alcaraz defilează la Wimbledon! Ibericul l-a învins lejer pe Oscar Otte și s-a calificat în optimi
ACUM 18 ORE