Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Alcaraz e ca o mașină nouă, iar eu sunt un model mai vechi!" Rafael Nadal crede că e timpul pentru o schimbare

Bianca Dumitru

Publicat 10/05/2022 la 09:16 GMT+3

Rafael Nadal a fost învins de Carlos Alcaraz în sferturile de finală ale turneului de la Madrid. Fostul lider ATP a vorbit, înainte de debutul la Roma, despre puștiul care i-a egalat un record important după succesul din capitala Spaniei.

Rezumatul partidei Carlos Alcaraz - Rafael Nadal, câștigată în 3 seturi de mai tânărul spaniol

Rafael Nadal a pierdut în fața lui Carlos Alcaraz, în sferturile de finală ale turneului de la Madrid. Tânărul în vârstă de 19 ani a reușit să treacă, ulterior, și de Novak Djokovic și Alexander Zverev, adjudecându-și trofeul, cel de-al patrulea din acest an.
După victoria de la Madrid, Alcaraz a egalat un record deținut de Nadal, devenind al doilea jucător de tenis din istorie care a reușit să se impună în același an la ambele competiții desfășurate în Spania, turneul ATP 500 de la Barcelona și Masters-ul 1.000 de la Madrid.
Înainte de a intra în competiție la Roma, unde speră să-și apere titlul, Rafael Nadal a vorbit despre Carlos Alcaraz, despre care a spus că este ca o variantă upgradată a sa. Fostul lider ATP a recunoscut că este, poate, momentul pentru o schimbare de acest gen.
"Este tânăr, este nou pe scena tenisului și toate lucrurile noi sunt mult mai interesante decât cele mai vechi. Fără îndoială, când vezi o mașină nouă, arată întotdeauna mai bine decât un model mai vechi. Când vezi un telefon nou, arată întotdeauna mai bine decât unul vechi... Deci, este ceva normal în viața asta. Nu mă plâng deloc. În același timp, sunt fericit să am pe cineva ca el, din țara mea, care realizează toate lucrurile pe care le realizează el", a spus Rafael Nadal.
Citește și:

"Turneul de la Madrid este probabil cel mai dificil pentru mine"

Rafael Nadal a vorbit și despre situația sa, explicând că își dorește să se îmbunătățească în continuare. Ibericul consideră că trebuie să-și acorde timp pentru a reuși să-și regăsească forma ideală.
"Sunt fericit că fac ceea ce fac. Încă mă simt competitiv când sunt sănătos. Trebuie să continui să mă perfecționez. În ceea ce privește mișcarea, în ceea ce privește forma fizică, în ceea ce privește modul în care reușesc din nou să citesc jocul. În general, nu am avut o săptămână negativă la Madrid, chiar dacă turneul este probabil cel mai dificil pentru mine.
Roma este un loc pe care îl iubesc foarte mult, am amintiri uimitoare aici. Voi încerca să dau tot ce pot, așa cum fac întotdeauna. Sper să fiu pregătit să joc puțin mai bine decât săptămâna trecută", a conchis Nadal.
Rafael Nadal va debuta în turul 2 al turneului de la Roma, unde va da peste învingătorul meciului dintre Francisco Cerundolo și John Isner.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo