Pregătirea câştigării celui de-al 22-lea turneu de Grand Slam al carierei a fost una ratată pentru cel mai titrat jucător din istoria tenisului. Nadal s-a accidentat la coastă la Indian Wells şi a revenit pe teren abia la Madrid, săptămâna trecută.
Acum, Rafa suferă din nou, de această dată din cauza sindromului Muller-Weiss, boala cu care se confruntă de 16 ani. Operaţia e singura soluţie pentru a scăpa de dureri, dar asta ar însemna şi abandonarea carierei de jucător profesionist, astfel că ibericul de 35 de ani strânge din dinţi şi luptă cu problemele avute zi de zi. La finalul partidei cu Shapovalov, din optimile de la Roma, Nadal a dezvăluit că a fost măcinat de dureri şi a asigurat că nu e vorba de o accidentare nouă, care să îi pună în pericol prezenţa la Roland Garros.
"Dacă o să merg la Roland Garros? Da, nu m-am accidentat, sunt un jucător care trăieşte cu o accidentare. Asta este rutina mea de zi cu zi, durere şi iar durere. E greu, într-adevăr şi uneori îmi e greu să accept asta. Am avut o durere puternică la picior, dar mai e timp până la Roland Garros. E foarte frustrant, pentru că în multe zile nu pot juca aşa cum vreau, aşa cum pot. De la mijlocul setului secund am început să simt o durere puternică, dar vreau să îl felicit pe Denis, a jucat excelent", a spus "Matadorul".
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
16/05/2022 LA 05:44

Nadal, în braţele disperării: "Nu ştiu dacă să mă odihnesc, nu ştiu dacă să mă antrenez"

Nadal pare deznădăjduit, în contextul în care nu poate face nimic pentru a scăpa de problemele avute. Speranţa sa e legată de faptul că problemele avute îi vor permite să evolueze cât mai mult fără dureri sau cu dureri pe care le poate gestiona.
"Sunt trist, pentru că am jucat bine anterior, m-am simţit bine şi la antrenamente, dar nu există nimic ce poate fi făcut privind această durere. Rămâne doar să accept şi să lupt. Durerea nu a venit din vreo mişcare greşită, ea e tot timpul acolo, iar uneori se intensifică foarte mult. Asta e tot. Mi-ar plăcea să vorbesc despre altceva, să discutăm despre tenis, dar asta e situaţia în care mă aflu", a mai spus Rafa.
Marele campion spaniol va ajunge pentru prima oară la Roland Garros fără vreun turneu pe zgură câştigat. De la Indian Wells până acum, Rafa a jucat doar 5 meciuri pe zgură.
Campion la Roma în 2021, Nadal va pierde de luni locul 4 ATP, ceea ce se poate traduce cu posibila întâlnire a lui Djokovic încă din sferturile Roland Garros. O misiune complicată, evident, dar Rafa încă visează la al 22-lea Grand Slam al carierei.
"Nu ştiu dacă să mă odihnesc, nu ştiu dacă să mă antrenez. Scopul rămâne acelaşi, continuu să visez la Roland Garros. Poate că în câteva zile lucrurile vor sta mai bine cu piciorul, nu ştiu. Oricum, la Roland Garros voi avea un doctor cu mine şi poate asta va ajuta", a concluzionat super-campionul iberic, care va împlini 36 de ani în timpul Roland Garros.
Sferturile de la Roma (în direct pe Eurosport 2, azi, de la 12:00):
  • Garin - Zverev
  • Sinner - Tsitsipas
  • Shapovalov - Ruud
  • Djokovic - Auger-Aliassime
Internazionali BNL d'Italia
Novak Djokovic, titlul #6 la Roma, al 38-lea Masters al carierei, după finala cu Stefanos Tsitsipas
15/05/2022 LA 20:07
Internazionali BNL d'Italia
Dinastia Djokovic continuă! După ce Novak s-a impus la Roma, Stefan a câștigat primul lui titlu
15/05/2022 LA 18:46