Novak Djokovic, numărul 1 mondial, a fost pus la încercare în sferturile de finală ale turneului Masters de la Roma, dar, în cele din urmă, a ieșit învingător în minimum de seturi cu Felix Auger-Aliassime. Sârbul s-a impus în două seturi, 7-5, 7-6(1), pentru a ajunge pentru a 13-a oară în semifinale la Foro Italico și se află la doar 2 victorii distanță de al 6-lea titlu la Roma.
Cu această victorie, Djokovic a înregistrat și a 999-a victorie din carieră și este la o singură victorie distanță de a deveni al 5-lea om din istoria tenisului care câștigă 1000 de meciuri în circuit. În interviul de după meci, Djokovic a lăudat abilitățile de luptă ale lui Felix și a spus că ar fi trebuit să încheie meciul mai devreme, dar canadianul a răspuns bine sub presiune. De asemenea, el a lăudat publicul energic din Roma.
CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM O ZI

Novak Djokovic, mulțumit de jocul lui la Roma. Laude pentru Casper Ruud

"Am crezut că aș fi putut să termin meciul mai devreme", a spus Djokovic. "Aveam un set și 5-2 în față și serveam pentru meci, dar meritul lui este că a ripostat. Atmosferă uimitoare, de asemenea, în această seară", a spus Djokovic. Acum, Nole îl va înfrunta pe Casper Ruud în semifinala de sâmbătă.
La conferința de presă, Djokovic a vorbit la superlativ despre abilitățile lui Ruud pe zgură și a lăudat dezvoltarea pe care norvegianul a înregistrat-o de-a lungul anilor. De asemenea, l-a calificat pe Ruud drept un tip foarte muncitor și a dezvăluit că se înțeleg destul de bine în afara terenului: "Din nou un adversar de mare calitate", a spus Djokovic. "Specialist pe zgură, dar s-a îmbunătățit foarte mult pe alte suprafețe, a jucat finala de la Miami anul acesta. Pur și simplu un foarte muncitor, un tip de treabă".
"Ne antrenăm mult și ne înțelegem bine în afara terenului. Sâmbătă, evident, pe teren ne dorim să câștigăm unul împotriva celuilalt, fără îndoială... Sper să pot juca la fel de bine ca în sferturile de finală", a mai spus Novak. Cu victoria în fața lui Felix, Djokovic și-a asigurat locul 1 și va intra la Roland Garros ca principal favorit în fața lui Daniil Medvedev.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11