Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, din ce în ce mai bun! E în semifinale la Roma, după un meci solid cu Auger-Aliassime

Nicu Savin

Actualizat 14/05/2022 la 07:55 GMT+3

Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele Mastersului de la Roma, după ce a trecut în două seturi de canadianul Felix Auger-Aliassime, scor 7-5, 7-6 (1).

Rezumatul duelului Djokovic-Auger Aliassime, de la Roma! Cei doi au ridicat des publicul în picioare

Novak Djokovic se apropie ușor-ușor de cel mai bun nivel al său. După ce i-a învins fără emoții pe Aslan Karatsev și Stan Wawrinka, liderul mondial a trecut în minim de seturi și de Felix Auger-Aliassime, completând tabloul semifinalelor la Mastersul de la Roma.
Partida de la Foro Italico a fost una foarte disputată, canadianul dând o replică solidă. În primul set Djokovic a făcut break în momentul ideal, la 4-3 pentru el, dar Auger-Aliassime a replicat imediat și manșa a intrat în prelungiri. Sârbul a câștigat însă cu 7-5, frunctificând a 2-a minge de set pe care și-a procurat-o.
Setul secund a început echilibrat, dar apoi tot Djokovic a fost cel care a rupt echilibrul, reușind un break în game-ul 6, la scorul de 3-2 pentru el. Sârbul s-a distanțat apoi la 5-2 și a avut o minge de meci, dr canadianul a revenit incredibil și a egalat la 5, iar apoi s-a ajuns în tie-break. Experiența lui Djokovic și-a spus cuvântul și acesta a dominat clar ostilitățile, impunându-se cu 7-1.
Citește și:

Novak Djokovic, pentru a 13-a oară în semifinale la Roma

Așadar, Djokovic este ultimul jucător calificat în semifinalele de la Roma. Pentru un loc în ultimul act, Nole îl va înfrunta pe Casper Ruud, care l-a învins în două seturi pe Denis Shapovalov. Djokovic și Ruud s-au mai întâlnit de două ori în circuit, sârbul câștigând de fiecare dată. Prima oară se întâmpla chiar la Roma, în 2020, când Nole s-a impus în două seturi, în semifinale. Ulterior, acesta a câștigat și partida de la Turneul Campionilor din 2021, din faza grupelor, de asemenea fără să piardă set.
Djokovic are un istoric de invidiat la Mastersul de la Roma, ajungând pentru a 13-a oară în semifinale. Sârbul a pierdut o singură dată în această fază (2018). Până acum a câștigat trofeul de 5 ori (2008, 2011, 2014, 2015 și 2020) și a cedat alte 6 finale (2009, 2012, 2016, 2017, 2019 și 2021).
În cealaltă semifinală se vor întâlni Alexander Zverev și Stefanos Tsitsipas. Cei doi s-au duelat deja de două ori în acest sezon, împărțindu-și victoriile. Tsitsipas s-a impus fără drept de apel în semifinalele de la Monte Carlo, iar Zverev și-a luat revanșa în penultimul act de la Madrid, după un meci de 3 seturi.
Turneul Masters de la Roma se desfășoară în perioada 8-15 mai, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo