Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Novak Djokovic s-a calificat în optimile de finală ale turneului Masters 1000 de la Roma după ce a trecut de rusul Aslan Karatsev (35 ATP) în minimum de seturi, cu scorul de 6-3, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 31 de minute de joc.
Djokovic, de 5 ori campion la Foro Italico, a controlat meciul cap-coadă și nu i-a lăsat rusului nicio șansă să revină în partida de pe Campo Centrale. În continuare, Novak Djokovic se va duela pentru un loc în sferturile de finală de la Foro Italico cu învingătorul meciului dintre Stan Wawrinka și Laslo Djere.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Elevul lui Darren Cahill, "avertisment" pentru Djokovic la Wimbledon: "Mă voi distra pe teren!"
ACUM O ORĂ

Novak Djokovic, victorie clară la debutul de la Roma, cu Aslan Karatsev

Acesta a fost cel de-al treilea meci direct dintre Djokovic și Karatsev, scorul întâlnirilor fiind acum 2-1 în favoarea sârbului. În precedenta confruntare desfășurată pe zgură, anul trecut la Belgrad, rusul s-a impus în semifinale în fața lui Nole cu scorul de 7-5, 4-6, 6-4. Prima întâlnire dintre ei a avut loc anul trecut la Australian Open, acolo unde Djokovic s-a impus în minimum de seturi, scor 6-3, 6-4, 6-2.
Novak Djokovic a cucerit titlul de la Roma în 5 rânduri, prima oară în 2008. Mai apoi, Nole s-a impus la Foro Italico în 2011, 2014, 2015 și 2020. Campion en-titre la turneul Masters de la Roma este Rafael Nadal, care anul trecut l-a învins tocmai pe Nole în ultimul act.
Turneul Masters de la Roma se desfășoară în perioada 8-15 mai, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/10/3369998.jpg
Wimbledon
Novak Djokovic crede că e nevoie de o schimbare urgentă la Wimbledon: "Majoritatea ar fi de acord"
ACUM 6 ORE
Wimbledon
Djokovic a suferit cu Van Rijthoven, dar e în sferturi la Wimbledon! Sinner, următorul adversar
ACUM 14 ORE