Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic – Rune, "finala" din sferturi la Roma! Ce au spus Nole și Holger înainte de confruntarea de "5 stele"

Irina Aldea

Actualizat 16/05/2023 la 18:35 GMT+3

Novak Djokovic și Holger Rune se vor întâlni miercuri în sferturile de finală de la Roma, în ceea ce se anunță a fi un meci de neratat. Duelul de miercuri va fi al treilea direct dintre cei doi tenismeni.

Rezumatul victoriei lui Holger Rune în fața lui Novak Djokovic în finala turneului de la Paris

Danezul Holger Rune, locul 7 în ierarhia tenisului masculin, a trecut marţi de australianul Alexei Popyrin, după un meci foarte disputat, 6-4, 5-7, 6-4, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 7.705.780 de euro, unde-l va întâlni pe sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, pe care l-a învins anul trecut în finala turneului Masters de la Paris.
Holger Rune a avut nevoie de mai mult de trei ore pentru a se impune în faţa lui Alexei Popyrin, locul 77 mondial. Novak Djokovic l-a eliminat în optimi pe britanicul Cameron Norrie (13 ATP), cu 6-3, 6-4. Djokovic, care luni îi va ceda primul loc în ierarhia mondială spaniolului Carlos Alcaraz, a disputat al 77-lea său meci la Roma, egalând recordul deţinut de Rafael Nadal. Sârbul a atins sferturile de finală la Foro Italico pentru a 17-a oară la rând, câştigând trofeul de şase ori, ultima oară anul trecut.
CITEȘTE ȘI:

Djokovic și Rune se așteaptă la un meci de neratat în sferturile de la Roma

Rune, care are 20 de ani, joacă prima oară pe tabloul principal în acest ultim mare turneu înainte de Roland Garros (28 mai-11 iunie). Djokovic a vorbit despre danez azi, după victoria cu Norrie: "Holger este foarte bun, se află de câțiva ani în vârful circuitului, s-a impus ca un jucător de top. Îmi amintește de mine, te poate ataca din ambele părți, este un jucător cu adevărat bun din toate punctele de vedere. A jucat la Monaco atât de bine, cu siguranță va fi un meci greu", a declarat Djokovic.
Rune a vorbit și el despre adversarul său din sferturi: "Sincer să fiu, nu cred că va fi foarte diferit. Novak joacă bine pe toate suprafețele. Este un adversar dificil oriunde ai juca împotriva lui. A demonstrat deja acest lucru. A cucerit Roma de șase ori. Asta spune în sine că nu va fi ușor. Va trebui să arăt cel mai bun joc al meu. Înainte de asta, mă voi recupera puțin, pentru a fi pregătit pentru mâine, pentru a juca cel mai bun tenis al meu, pentru că voi avea nevoie de el.
Am auzit că Novak a spus despre mine că-i amintesc de el. Este un lucru foarte bun. Novak a avut într-adevăr o carieră fenomenală. Dar da, mă simt mai bine pe măsură ce se apropie Roland Garros. Simt că sunt aproape de un nivel înalt. Încă mai cred cu siguranță că pot face unele lucruri mai bine. Mai este încă timp pentru asta. Mâine va fi o provocare bună pentru a vedea unde mă aflu. Novak este unul dintre cei mai buni jucători care au pus vreodată mâna pe o rachetă. Este bine că am șansa de a mă provoca pe mine și pe Novak mâine", a spus Rune la conferința de presă.
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo