Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a doborât un record nedorit ca lider mondial! Sârbul e în top înfrângeri ca nr. 1 ATP

Irina Aldea

Publicat 18/05/2023 la 13:36 GMT+3

Novak Djokovic este acum jucătorul cu cel mai mare număr de înfrângeri înregistrate în calitate de număr 1 mondial, după eliminarea de la turneul Masters de la Roma, pe care l-a câștigat în carieră de șase ori.

Rezumatul partidei Holger Rune - Novak Djokovic, de la Roma, câștigată de danez în 3 seturi

Novak Djokovic a fost eliminat miercuri de la Roma, acesta suferind a doua înfrângere consecutivă în fața jucătorului din noua generație, Holger Rune. Danezul în vârstă de 20 de ani l-a învins pe sârb cu 6-2, 4-6, 6-2 în sferturile de finală ale turneului Masters 1000, la capătul unui meci întrerupt de ploaie care a durat două ore și 17 minute de joc.
Aceasta a fost cea de-a 70-a înfrângere a lui Djokovic în calitate de nr. 1 mondial, ceea ce îl face pe sârb jucătorul masculin care a suferit cele mai multe înfrângeri în timp ce se afla pe primul loc în clasament. Precedenta sa înfrângere de acest tip a avut loc luna trecută, în sferturile de finală ale turneului de la Banja Luka. După acea înfrângere, el era la egalitate cu Pete Sampras, cu câte 69 de înfrângeri ca număr 1 mondial.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, liderul mondial cu cele mai multe înfrângeri

Trebuie subliniat faptul că Novak Djokovic, care deține recordul pentru cele mai multe săptămâni petrecute pe primul loc în clasament, a suferit cele 70 de înfrângeri pe parcursul a 387 de săptămâni. Pete Sampras, între timp, și-a adunat cele 69 de înfrângeri în timpul domniei sale de 286 de săptămâni.
Roger Federer, cu 56 de înfrângeri în timpul celor 310 săptămâni petrecute în fruntea clasamentului, este al treilea pe listă. Ivan Lendl (270 de săptămâni pe locul 1) și Rafael Nadal (209 săptămâni pe locul 1), ocupă locurile patru și cinci, cu câte 44 de înfrângeri fiecare. Dintre campionii care au ocupat prima poziție timp de cel puțin 100 de săptămâni, Bjorn Borg, câștigător a 11 titluri de Grand Slam, este jucătorul cu cele mai puține înfrângeri. El a suferit doar 12 înfrângeri în timpul domniei sale care a durat 109 săptămâni.

Novak Djokovic nu va mai fi numărul 1 mondial începând de luni

Sârbul și-a început apărarea titlului de la Roma conștient de faptul că va fi detronat de Carlos Alcaraz, indiferent de rezultatele celor doi. Asta pentru că cei doi aveau o diferență de doar cinci puncte în clasament. Cu toate acestea, eliminarea prematură a sârbului din competiție a dus la creșterea diferenței de puncte între cei doi.
Alcaraz, care a ajuns anul trecut până în sferturile de finală la Roland Garros, va intra în turneu în calitate de cap de serie numărul unu, cu 6815 puncte în clasament. Între timp, Djokovic, care va apăra și el o prezență în optimi, ocupă locul al doilea în clasamentul live și se află la 860 de puncte în spatele lui Alcaraz.
Cu toate acestea, sârbul nu are garantat un loc între primii doi la turneul major pe zgură. Daniil Medvedev, numărul 3 mondial, care încă mai este în cursă pentru titlul de la Openul Italiei, este la 445 de puncte în urma sa. Aceste puncte pot fi atinse dacă Medvedev câștigă titlul Masters 1000 de la Roma.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo