Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, out de la Roma! Sârbul a fost învins de Rune, la capătul unui meci plin de tensiune

Nicu Savin

Actualizat 17/05/2023 la 17:42 GMT+3

Novak Djokovic s-a oprit în sferturile de finală ale Mastersului de la Roma, fiind învins în 3 seturi de Holger Rune, scor 2-6, 6-4, 2-6. Partida a fost una plină de tensiune, ambii jucători certându-se cu arbitrul de scaun.

Holger Rune és Novak Djokovic

Credit imagine: AFP

Novak Djokovic - Holger Rune a fost cel mai așteptat meci din sferturile de finală de la Roma, iar cei doi jucători au oferit un spectacol agreabil, chiar dacă nivelul de tenis nu a fost extraordinar. Danezul a fost jucătorul mai în formă și s-a impus în 3 seturi, scor 6-2, 4-6, 6-2.
Partida a fost plină de nervi din partea ambilor combatanți. Rune a câștigat clar primul set, Nole având momente în care a fost de nerecunoscut pe teren. În manșa secundă tot danezul părea jucătorul mai bun, dar a fost nevoie de un singur break al sârbului pentru ca totul să se schimbe. Rune a cedat nervos și a început să se certe cu arbitrul din cauza unei decizii defavorabile.
picture

"E o glumă absolută!". Rune s-a dezlănţuit împotriva arbitrului, în meciul cu Djokovic

Novak Djokovic, învins de Holger Rune în sferturile de finală de la Roma

Totuși, acesta a revenit de la 2-5 și a servit pentru a egala. La 0-30 a început ploaia, iar arbitrul a oprit partida. La reluare, Djokovic a reușit un nou break și a trimis meciul în decisiv. În mod normal, Nole ar fi trebuit să fie jucătorul cu un moral mai bun, dar acesta a început dezastruos setul 3 și Rune s-a distanțat la 4-0. În momentul în care nimic nu-i mai ieșea, Djokovic a început și el un război cu arbitrul Mohamed Lahyani, care l-a avertizat pentru depășirea limitei de timp între puncte.
picture

Djokovic s-a enervat în setul 3 al meciului cu Rune! "Ce-i cu toată drama? Joci teatru sau ce?"

Nole a echilibrat puțin disputa, dar era deja prea târziu și Rune a câștigat setul 3 cu 6-2, avansând în semifinale. Acolo, danezul se va duela cu învingătorul partidei Casper Ruud - Francisco Cerundolo, astfel că are o șansă bună de a juca finala. Succesul de azi a fost al doilea consecutiv obținut de Rune contra lui Djokovic, după cel din finala Mastersului de la Paris din 2022.
Pentru Djokovic, acest eșec poate avea urmări severe în perspectiva Grand Slam-ului de la Roland Garros. Dacă Daniil Medvedev va câștiga la Roma îl va depăși pe sârb în ierarhia ATP și Nole va fi cap de serie 3 la Paris, ceea ce înseamnă că ar putea fi pe aceeași parte de tablou cu Carlos Alcaraz.
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo