Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek e prima finalistă la Roma, după victoria clară cu Gauff! Recordurile Serenei, urmărite de poloneză

Irina Aldea

Actualizat 16/05/2024 la 19:25 GMT+3

Iga Swiatek s-a calificat joi seară în cea de-a treia finală la Roma după ce a învins-o în minimum de seturi pe Coco Gauff. Liderul din WTA îi calcă pe urme Serenei Williams, ale cărei recorduri și statistici "tremură" în fața polonezei.

Iga Świątek podczas turnieju WTA 1000 w Rzymie

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek, campioană la Roma în 2021 și 2022, s-a calificat joi seară în cea de-a treia sa finală la Foro Italico, după ce a învins-o pe Coco Gauff în minimum de seturi. Poloneza s-a impus cu scorul de 6-4, 6-3, la capătul unui meci pe care l-a controlat cap-coadă și care a durat o oră și 48 de minute de joc. Swiatek va disputa la Roma cea de-a 12-a finală de turneu WTA 1000 din carieră.
Aceasta a fost cea de-a 11 întâlnire directă dintre Swiatek și Gauff, iar poloneza conduce cu 10-1. Singura înfrângere a liderului WTA în fața americancei a venit anul trecut la cincinnati, în semifinale, acolo unde Coco s-a impus în trei seturi după aproape trei ore de joc. Swiatek a ajuns la 11 victorii consecutive pe zgură, suprafața preferată de joc. În marea finală, Iga Swiatek se va lupta cu învingătoarea dintre Sabalenka și Collins.
CITEȘTE ȘI:

Iga Swiatek va lupta la Roma pentru al treilea titlu! Poloneza, victorie clară cu Gauff în semifinale

De la prima publicare a clasamentului WTA, în 1975, Iga Swiatek a devenit doar a treia jucătoare care a ajuns în mai multe finale la Open-ul Italiei ca numărul 1 WTA, alături de Serena Williams (trei) și Monica Seles (două). De la introducerea formatului, în 2009, Iga Swiatek (40%, 12/30) deține cel mai mare procent de finale atinse de pe tablourile principale la turneele WTA-1000. Serena Williams (36,7%, 18/49) este următoarea din istoria formatului.
Iga Swiatek (70,6%) este una dintre cele patru jucătoare (minim 10 victorii) din ultimii 40 de ani care dețin un procentaj de victorii de peste 70% pe zgură împotriva adversarelor din top 10 WTA, alături de Chris Evert (78,9%) , Steffi Graf (76,7%) și Justine Henin (73,8%).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo