Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irina Begu e în turul 2 la Roma, după o revenire memorabilă cu Masarova! Românca, meci de gală în continuare

Maria Olteanu

Actualizat 09/05/2024 la 14:52 GMT+3

Irina Begu a obținut calificarea în turul al doilea la turneul de 1000 de puncte de la Roma, după ce a revenit spectaculos în meciul cu Rebeka Masarova. Sportiva noastră se va duela în continuare cu Elena Rybakina la Foro Italico.

Irina Begu

Credit imagine: Getty Images

Irina Begu (161 WTA) a debutat cu victorie în turul 1 al competiției de 1000 de puncte de la Roma miercuri după-amiaza în fața jucătoarei clasate pe locul 104 WTA, Rebeka Masarova.
Begu a revenit excepțional de la 0-1 la seturi și în decisiv de la 1-3 pentru a se impune în fața Rebekăi Masarova cu scorul de 5-7, 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 48 de minute de joc. Pentru Begu urmează duelul de gală cu favorita numărul 4 și campioana en-titre, Elena Rybakina.
Sportiva noastră a început excelent meciul, a făcut break foarte repede și a condus cu 3-0 după doar câteva minute de joc. S-a desprins la 4-1 și la 5-2, iar mai apoi a avut nu mai puțin de două mingi de set, ambele irosite însă.
I-a permis adversarei din Spania să revină și să pună presiune pe ea în finalul manșei inaugurale. Cel de-al nouălea game a fost extrem de încins, Begu a avut, pr propriul serviciu, încă două mingi de set, iar Masarova patru mingei de break, pe ultima trecând-o în dreptul ei și apropiindu-se la 5-4, moment în care partida a fost întreruptă din cauza ploii.
Jocul s-a reluat, dar Begu a continuat să meargă pe o pantă descendentă, adversara a egalat la 5 și mai apoi a câștigat setul, reușind 5 game-uri consecutive, după ce salvase și 4 mingi de set.
Citește și:

Begu, victorie spectaculoasă la Roma cu Masarova

După ce a cedat aproape inexplicabil primul set, în care a condus cu 5-2, Begu a revenit în meci și și-a trecut manșa secundă în dreptul ei.
Masarova a avut minge de break încă de la începutul setului, dar Irina nu a mai cedat și s-a mers cap la cap până la 3 egal. De acolo, jucătoarea noastră a rupt echilibrul, a făcut break-ul la 5-3 și a restabilit egalitatea la seturi, 6-3, după ce adversara ei mai salvase înainte o minge de set.
Înainte de a se intra în decisiv, meciul a fost din nou oprit, la Roma începând iar ploaia. Joi, meciul s-a reluat, iar Irina a continuat să le dea fanilor din tribune emoții. După ce a fost condusă cu 3-1 în decisiv, Irina a revenit spectaculos pentru a se impune cu 6-4.

TRASEUL ROMÂNCELOR LA TURNEUL DE LA ROMA

Sorana Cîrstea, aflată pe locul 32 WTA, e singura jucătoare din România care beneficiază de un prim tur liber, fiind favorita numărul 28. Sportiva noastră va debuta direct în runda secundă, cu Brenda Fruhvirtova (102 WTA). În turul al treilea am putea avea un duel 100% românesc, între Cîrstea și Bogdan. Până atunci însă, Ana va avea parte de un duel de foc în turul secund, unde o va întâlni pe campioana de la Wimbledon de anul trecut, cehoaica Marketa Vondroušová (24 de ani, 6 WTA). În primul tur, Ana Bogdan (31 de ani, 63 WTA) a depășit-o în minimum de seturi pe Leylah Fernandez (21 de ani, 34 WTA), scor 6-4, 6-1, la capătul unei partide care a durat o oră și 41 de minute.
Mai departe, în turul al doilea, Irina Begu, care a jucat mereu foarte bine la Foro Italico, va da în runda secundă peste una dintre cele mai bune tenismene din circuit, Elena Rybakina, campioana în exercițiu de la Roma.
În prima zi, la Roma, în ultimul tur al calificărilor, Jaqueline Cristian a ratat calificarea pe tabloul principal al turneului WTA 1000. Românca a fost învinsă în 3 seturi de Varva Gracheva, scor 6-3, 2-6, 3-6, la capătul unui meci maraton. Chiar și așa, sportiva noastră a primit o veste uriașă, ajungând pe tabloul principal al Masters-ului de 1000 de puncte, după retragerea de ultimă oră a Barborei Krejcikova.
Cristian va merge direct în turul secund al turneului de la Roma și va avea meci joi, în fața Elinei Avanesyan, locul 72 WTA.
Românca pleacă favorită înaintea confruntării cu jucătoarea de 21 de ani, iar în cazul unui succes ar putea avea parte de un duel de lux în turul al treilea, în fața lui Coco Gauff, care joacă în turul secund cu Magdalena Frech (55 WTA).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo