Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek sau Sabalenka? Roddick știe cine câștigă finala de la Roma: "A arătat cel mai bun nivel!"

Irina Aldea

Publicat 17/05/2024 la 20:47 GMT+3

Iga Swiatek și Aryna Sabalenka se vor înfrunta în marea finală de la Roma. Andy Roddick e de părere că bielorusa e favorită la confruntarea de mâine de la Foro Italico.

Aryna Sabalenka e Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Aryna Sabalenka o va înfrunta pe poloneza Iga Swiatek, liderul mondial, în finala turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 4.791.105 euro, după ce a învins-o, joi, pe americanca Danielle Collins, cu 7-5, 6-2, în penultimul act. Americanca, numărul 15 mondial, este una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit, înaintea duelului cu Sabalenka având 19 victorii în ultimele sale 20 de meciuri.
Collins nu a învins-o niciodată pe Sabalenka în cele şase confruntări de până acum, patru fiind pe hard (trei la US Open). precedenta înfrângere a fost însă tot pe zgură, anul acesta la Madrid, în optimi. Swiatek, care a cucerit titlul la Roma în 2021 şi 2022, s-a impus în prima semifinală de joi cu 6-4, 6-3 în faţa americancei Coco Gauff, numărul trei mondial şi campioana de la US Open.
CITEȘTE ȘI:

Swiatek sau Sabalenka? Roddick știe cine câștigă finala de la Roma

Swiatek are 7-3 în meciurile directe cu Sabalenka, una dintre victoriile polonezei fiind consemnată în 2022 chiar la Roma, în semifinale. Anul acesta a avut loc între ele un singur duel, în finala de la Madrid, câştigat de Swiatek cu 7-5, 4-6, 7-6 (7). Andy Roddick e de părere că a doua jucătoare a lumii își va lua revanșa în fața polonezei.
"Suntem răsfățați cu o asemenea partidă. Confruntarea de la Madrid a fost incredibilă. Știu că Iga a câștigat, dar cred că Sabalenka a arătat cu adevărat cel mai bun tenis al ei în această săptămână. Nu există niciun dubiu cu privire la forma lui Iga pe zgură în acest moment, dar cred că Sabalenka joacă mai bine în perspectiva finalei de la Roma. Nu știm niciodată cum va decurge meciul, dar cred că forma Arynei Sabalenka îi permite să abordeze acest meci cu mult mai multă încredere decât cel de la Madrid", a comentat fostul număr unu mondial înaintea finalei feminine de la Roma.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo