Novak Djokovic nu a participat la primul turneu de Grand Slam al anului, după un scandal fără precedent în urma căruia a fost expulzat din Australia.
Jurnaliștii BBC au demarat o investigație, analizând cele două teste pe care liderul ATP le-a făcut înainte de a merge la Melbourne. Conform cercetărilor, numărul de serie al testului făcut de Djokovic în 16 decembrie (7371999), care a fost pozitiv, este mai mic decât cel al testului negativ pe care l-a făcut pe 22 decembrie (7320919).
Acest lucru nu ar fi putut fi posibil în condițiile în care numerele sunt generate în ordine cronologică strictă, într-o singură bază de date națională în momentul procesării. Britanicii au analizat ce s-a întâmplat și au ajuns la concluzia că cele două teste au fost procesate în laboratoare diferite, existând posibilitatea ca acestea să aibă coduri distincte de confirmare.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 16:51
Cu toate astea, cei de la BBC au verificat o serie de teste făcute în Serbia între cele două testări ale lui Novak Djokovic și au observat că, deși rezultatele analizate de ei au fost procesate în 8 laboratoare diferite, numerele de serie au fost într-o ordine corectă, indicând că nu există loturi separate de coduri.
Un specialist în securitatea datelor a declarat că în cazul liderului ATP poate fi vorba despre o eroare. Cu toate astea, expertul a declarat că nu înțelege de ce statul sau echipa lui Djokovic nu vorbesc despre discrepanțele dintre cele două numere, explicând ce s-a întâmplat.
Conform BBC, familia sportivului a fost invitată să comenteze situația, dar până acum nu a oferit nicio declarație cu privire la acest subiect.
Citește și:

NOVAK DJOKOVIC VREA SĂ DEA ÎN JUDECATĂ GUVERNUL AUSTRALIAN

După ce a fost expulzat din Australia, Novak Djokovic se gândește serios să dea în judecată guvernul australian pentru "rele tratamente", iar pretențiile financiare sunt uriașe. Potrivit presei din Marea Britanie, sârbul, care dacă ar fi jucat și câștigat la Melbourne ar fi primit 1,85 de milioane de euro, vrea de la guvernul australian 3,8 milioane de euro.
O sursă apropiată agentului lui Novak Djokovic, Edoardo Artaldi, a declarat pentru The Sun: "Este bine cunoscut faptul că Novak și familia lui simt că Nole a fost tratat foarte rău în hotelul de carantină din Melbourne. Mama lui a dezvăluit că era plin de purici și viermi. A fost ținut în condiții groaznice." Avocatul Toma Fila a adăugat: "A fost supus unui tratament umilitor. Ar trebui să-i dea în judecată, pentru că ar avea câștig de cauză."
Mai mult, Tennis Australia, organizatoarea primului turneu de Grand Slam al anului, ar fi plătit cheltuielile de judecată pentru sârbul Novak Djokovic după expulzarea sa duminica trecută. Conform cotidianului Daily Mail, citat de ziarul L'Equipe, Tennis Australia ar fi plătit consistenta factură de cheltuieli de judecată a lui Novak Djokovic: "Organizatorii Australian Open, care primesc anual milioane de dolari din fonduri publice, ar fi acceptat să plătească cheltuielile de judecată ale starului sârb expulzat", a scris publicaţia.
Pentru a pleda în favoarea sa în faţa autorităţilor australiene, liderul mondial a angajat o echipă de avocaţi de prestigiu pentru a-l reprezenta în faţa tribunalelor. "Tennis Australia nu a negat informaţia potrivit căreia ar fi plătit cheltuielile, pe care o sursă apropiată de TA a divulgat-o pentru Daily Mail Australia", se mai arată în articol. Costurile estimative nu au fost încă divulgate dar, conform aceleiaşi surse de informaţie, valoarea s-ar ridica undeva la jumătate de milion de dolari australieni (respectiv 318.000 euro).
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
IERI LA 16:11
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43