Ca în fiecare an, Forbes alcătuieşte în decembrie topul celor mai bogaţi oameni. Averea lui Ion Ţiriac a crescut foarte uşor în ultimul an (avea 1,2 miliarde la final de 2019), dar a coborât un loc în topul miliardarilor români.
Lider e în continuare Daniel Dines, a cărui avere e în acest moment de 1,58 miliarde de euro. Fondatorul companiei UiPath, avea averea este estimată la 1,4 miliarde, în decembrie 2019. Anul trecut, acesta era prezentat de revista Forbes drept primul miliardar din afaceri cu roboți software.
"UiPath este specializată în tehnologia automatizării sau creării de roboți care înlocuiesc forță de muncă umană. Daniel povestește că a ajuns la această performanță alături de echipa sa: "Bill Gates obișnuia să vorbească la Microsoft despre un computer pentru fiecare casă. Eu vreau un robot pentru fiecare persoană. Secretul creșterii rapide este că am avut un fundament bun, o tehnologie bună care a răspuns la nevoile pieței. Pe lângă acest lucru, dezvoltarea atât de rapidă are de-a face cu abordarea, cu mentalitatea – noi am crezut cu tărie că putem fi lider global", a spus Dines, care deține doar 20% din companie, citat de substantial.ro.
Roland-Garros
Favoritele au căzut pe capete la Roland Garros! Premieră istorică la Grand Slam-ulm parizian
ACUM O ORĂ
Ion Ţiriac a fost devansat de fraţii Pavăl, care ameninţă serios poziţia de lider a lui Dines. Aceştia au o avere de 1,54 de miliarde de euro.

Ţiriac, al doilea cel mai bogat fost sportiv

În vârstă de 81 de ani, fostul mare tenismen este depășit doar de Michael Jordan în topul celor mai bogați foști sportivi, potrivit Forbes. "Air Jordan" e lider autoritar cu 2.2 miliarde de euro, dar se anticipează că averea acestuia va creşte şi mai mult în următoarea perioadă. 2020 a fost un an special pentru fostul lider al lui Chicago Bulls, documentarul "The Last Dance" generând venituri enorme.
Tiger Woods completează podiumul și se clasează astfel pe locul 3. Celebrul jucător de golf are o avere estimată la 740 de milioane de euro. În clasament au mai intrat fostul baschetbalist Magic Johnson și Michael Schumacher, ambii cu câte 600 de milioane de euro.
Roland-Garros
David Goffin - Hubert Hurkacz - Roland-Garros
ACUM 2 ORE