Ion Țiriac știe că exemplul dublei campioane de Grand Slam din România reprezintă un caz izolat, situația din sportul alb de la noi din țară fiind una teribilă.În ultimii 6 ani, Simona Halep ne-a obișnuit cu performanțe dintre cele mai mari, ea fiind una dintre cele mai constante sportive din circuit. Ceea ce a reușit sportiva din Constanța e unic, însă din spate nu vine nimeni care să asigure continuitatea.
În țara noastră există mai multe sportive extrem de talentate, însă nimeni nu a fost interesat de un proiect de durată, care să susțină tinerele talente. Fără sprijin, o mulțime de sportivi extrem de înzestrați se pierd, tenisul fiind de departe cel mai scump sport. Greul cade în acest context pe părinți, iar cei mai mulți dintre jucători renunță, pentru că nu dispun de suficiente surse de venit pentru a-și susține copiii.

Ion Țiriac anunță un dezastru național după ce Simona Halep se va retrage

US Open
Emma Răducanu le-a transmis românilor, prin bunica sa, un mesaj impresionant
IERI LA 12:43
Ion Țiriac este convins că tenisul românesc va intra în colaps după retragerea Simonei Halep. Președintele Federației Române de Tenis dă exemplu situația din gimnastică: "Tenisul după Halep o să ajungă ca gimnastica după fetele care au fost reginele lumii, începând cu Nadia și terminând cu Atena (Jocurile Olimpice de la Atena din 2004 – n.red.). Am dispărut și e păcat că dispărem", a spus Ion Țiriac pentru Gazeta Sporturilor.
Exemplul dat de Țiriac cu gimnastica este grăitor pentru haosul care domnește în sportul românesc. Cândva cea mai puternică țară din lume la această disciplină, România a ajuns acum la un cu totul alt nivel. Speranța există în continuare, asta pentru că de-a lungul timpului au apărut mai multe talente parcă de nicăieri care au scris istorie pentru România.
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12
US Open
"Le-am zis de atunci <Tăceți naibii din gură>!". Navratilova îi ia apărarea Emmei Răducanu
13/09/2021 LA 08:28