Ion Țiriac știe că exemplul dublei campioane de Grand Slam din România reprezintă un caz izolat, situația din sportul alb de la noi din țară fiind una teribilă.În ultimii 6 ani, Simona Halep ne-a obișnuit cu performanțe dintre cele mai mari, ea fiind una dintre cele mai constante sportive din circuit. Ceea ce a reușit sportiva din Constanța e unic, însă din spate nu vine nimeni care să asigure continuitatea.
În țara noastră există mai multe sportive extrem de talentate, însă nimeni nu a fost interesat de un proiect de durată, care să susțină tinerele talente. Fără sprijin, o mulțime de sportivi extrem de înzestrați se pierd, tenisul fiind de departe cel mai scump sport. Greul cade în acest context pe părinți, iar cei mai mulți dintre jucători renunță, pentru că nu dispun de suficiente surse de venit pentru a-și susține copiii.

Ion Țiriac anunță un dezastru național după ce Simona Halep se va retrage

Australian Open
Simona Halep a aflat ce loc va ocupa în clasamentul WTA după încheierea Australian Open 2022
IERI LA 13:53
Ion Țiriac este convins că tenisul românesc va intra în colaps după retragerea Simonei Halep. Președintele Federației Române de Tenis dă exemplu situația din gimnastică: "Tenisul după Halep o să ajungă ca gimnastica după fetele care au fost reginele lumii, începând cu Nadia și terminând cu Atena (Jocurile Olimpice de la Atena din 2004 – n.red.). Am dispărut și e păcat că dispărem", a spus Ion Țiriac pentru Gazeta Sporturilor.
Exemplul dat de Țiriac cu gimnastica este grăitor pentru haosul care domnește în sportul românesc. Cândva cea mai puternică țară din lume la această disciplină, România a ajuns acum la un cu totul alt nivel. Speranța există în continuare, asta pentru că de-a lungul timpului au apărut mai multe talente parcă de nicăieri care au scris istorie pentru România.
Australian Open
Simona Halep a anunțat la ce turnee joacă în următoarele 3 luni: "Vreau acolo înaine să mă las"
IERI LA 07:36
Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open 2022! "Îi doresc să câștige, ea chiar merită!"
26/01/2022 LA 18:22