Ion Țiriac vrea să ducă Turneul de la Madrid la un alt nivel și pentru asta a solicitat autorităților din capitala Spaniei să construiască o nouă arenă în complexul de la Caja Magica. Aceasta ar trebui să aibă o capacitate mai mare și să fie dotată cu nocturnă, pentru a putea găzdui meciuri și în sesiunea de seară.
Contractul pe care Țiriac îl are cu primăria Madridului expiră după ediția din 2021 a turneului, iar miliardarul român a luat în calcul și o mutare a acestuia, presa vehiculând varianta Berlin.
Spaniolii nu doresc îmsă să piardă un asemenea turneu, astfel că au demarat acțiunile pentru îndeplinirea cerințelor lui Țiriac și cele 2 părți sunt foarte aproape de a ajunge la o nouă înțelegere.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
ACUM 10 ORE
Feliciano Lopez, directorul Turneului de la Madrid, a acordat un amplu interviu pentru Marca, în care a explicat care e stadiul negocierilor, specificând că în scurt timp se va anunța oficial prelungirea acordului: "În curând vom anunța oficial semnarea acordului pentru încă 10 ani! Lucrurile merg foarte bine. Contractul este în curs de revizuire și toate acestea necesită timp. Există o dorință puternică din partea ambelor părți și sperăm să facem anunțul oficial înainte de finalul anului."

Noua arenă de la Caja Magica va fi gata în 2022 sau, cel târziu, 2023

De asemenea, Feliciano Lopez a precizat că proiectul noii arene a fost deja conceput și speră că aceasta va fi gata pentru ediția din 2022: "Da, proiectul este practic conceput și va fi cea mai substanțială schimbare pe care oamenii o vor vedea. Arena va fi acoperită și ne va permite să organizăm două sesiuni, de zi și de seară. Proiectul este gata și Consiliul municipal este de acord. Rețineți că trebuie făcută o lucrare mare. Sperăm că în 2022 sau cel târziu în 2023 noua arenă să fie gata."
Începând cu anul viitor, Turneul de la Madrid se va disputa pe durata a 2 săptămâni, atât la masculin, cât și la feminin. Până acum, cu excepția turneelor de Grand Slam, doar turneele americane de la Miami și Indian Wells avea alocate 2 săptămâni din calendar.
Tenis
Nadal, declarație superbă despre Federer:"O parte întreagă din viața mea s-a dus când el s-a retras"
ACUM 17 ORE
Tenis
Alexander Zverev, avertisment pentru rivali înainte de revenire, după ce a ratat "obiectivul vieții"
ACUM 17 ORE