Simona Halep a spus în mai multe rânduri că pentru ea, tenisul este prioritar în prezent, dar că va veni o vreme în care va lua în calcul retragerea din circuitul mondial de tenis pentru a-și întemeia o familie. Acest moment nu este foarte departe. Campiona noastră a împlinit 29 de ani pe 27 septembrie și a mărturisit că nu se vede jucând tenis așa cum fac veteranele din sportul alb.
Ion Țiriac, actual președinte al Federației Române de Tenis, a lansat un avertisment dur. Al doilea cel mai bogat român a afirmat că se teme că tenisul ar putea dispărea din România odată cu retragerea Simonei Halep. Acesta a dat exemplul gimnasticii, sport în care România a avut rezultate foarte slabe în ultimii ani, după ce a dominat categoric decenii întregi.

Ion Țiriac, avertisment dur cu referire la retragerea Simonei Halep

Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 11 ORE
"Tare rău mi-ar părea să dispară tenisul cum a dispărut și gimnastica. Mare noroc am avut și cu această Halep, care a apărut nu știe nimeni de unde, în afară de familia ei, care a făcut sacrificii să o aducă în această poziție", a spus Țiriac pentru Echipa de 10, un proiect al Sports Festival.
Țiriac este de părere că nu e nevoie doar de investiții în sport, ci și de specialiști ca să coordoneze procesul de dezvoltare: "Toate aceste țări din jurul nostru, că e Ungaria sau Cehia, toate bagă bani în sport și infrastructură. Atenție, nu ajunge să bagi bani dacă nu ai specialiștii. Și la noi nu mai există. Nu mai există nici acele școli primare că să faci un specialiști. Noi în anii 2000 aveam 40 de antrenori plecați să antreneze 40 de națiuni. Iar noi azi căutam un antrenor de gimnastică în străinătate. Aici am ajuns! Atât timp cât avem un buget la sport de 0 virgulă ceva la sută, uită! Nu văd niciun fel de lumină la capătul tunelului", a completat Țiriac.
Australian Open
Barbara Schett, impresionată de Simona Halep. Ce a remarcat expertul Eurosport la româncă
ACUM 12 ORE
Australian Open
Anunţul făcut de Osaka, după ce a fost eliminată de eleva lui Cahill, deşi a avut 2 mingi de meci
ACUM 13 ORE