Ion Țiriac a criticat de la început noul format al Cupei Davis, spunând în mai multe rânduri că organizatorul evenimentului, fotbalistul Barcelonei, Gerard Pique, nu are legătură cu tenisul și nu ar trebui să aibă legături cu sportul alb pentru că îl poate ruina. Țiriac și-a menținut părerea și după desfășurarea Cupei Davis, spunând că este o simplă “parodie”.
Prima ediție a noii Cupe Davis, găzduită de Caja Magica, l-a dezamăgit pe Ion Țiriac. Magnatul român a declarat, de asemenea, că preşedintele federaţiei internaţionale (ITF), David Haggerty, ar trebui să îşi dea demisia pe loc dacă ar avea onoare, luând în considerare “dezastrul” pe care Pique l-a instituit în Cupa Davis.

Ion Țiriac, nemulțumit de noul format al Cupei Davis

Tenis
"Mama avea o vorbă despre bătrâni" Eduard Novak, replică tăioasă pentru Ion Țiriac
06/07/2021 LA 10:45
"Glumiţi? Care Cupă Davis? Nu numai că nu mi-a plăcut, dar este o parodie a unui eveniment vechi de 120 de ani... Şi era de aşteptat.... Eu am spus asta imediat după ce s-a schimbat sistemul, iar marile publicaţii ale lumii începând cu New York Times mi-au luat declaraţiile. Întâmplarea face că am fost cu Ilie Năstase acolo (n.r. - la Madrid) şi ne-am dus sâmbătă la semifinala de Cupa Davis, adică de Campionat Mondial, între Rusia şi Canada, iar la ora 17:00 când era în toi, în tribună erau 3.000 de spectatori. Iar la un meci, mi se pare Argentina cu Croaţia, au fost 15 spectatori", a spus președintele Federației Române de Tenis.
"Au fost cumpărate 18 vestiare, toate portabile... aşa cum sunt toaletele alea închiriate când ai un eveniment. Aşa au luat ei vestiarele... arăta ca o tabără de refugiaţi acolo. M-am întâlnit acolo din nou cu reporterul de la New York Times şi m-a întrebat dacă îmi schimb părerea. I-am spus: "Da, mi-o schimb. Dacă ar avea onoare, preşedintele federaţiei internaţionale, care a vândut aceste drepturi şi banii nu ştim unde sunt nici acum, ar trebui să demisioneze pe loc", a adăugat Ţiriac.
Tenis
Serena Williams râde de Ion Țiriac. "Comentariile acelui om bătrân, bătrân?"
10/05/2021 LA 11:58
Mutua Madrid Open
Organizarea Mutua Madrid Open 2021, mai scumpă decât toate celelalte ediții! Dezvăluirile lui Țiriac
01/05/2021 LA 16:52