Ion Țiriac a anunțat, luni, că la Federația Română de Tenis vor urma alegeri, magnatul român precizând că renunță la funcția de președinte al forului. Țiriac a fost ales cu 32 de voturi noul președinte al Federației în luna iunie a anului 2019. Atunci, alegerea sa în funcția de președinte s-a lăsat cu scandal.
Principalul său contracandidat, Marius Vecerdea (care a obținut 11 sufragii), a contestat rezultatele, acționând în instanță Federația Română de Tenis. Totuși, Țiriac a câștigat acest război cu Vecerdea, dar a dat de alte neînțelegeri cu Ministerul Tineretului și Sportului. De curând, ministrul Eduard Novak a amenințat că tăierea finanțării FRT din cauza tenismenelor care au refuzat participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ion Țiriac nu mai este președintele Federației Române de Tenis

J&T Banka Ostrava Open
Sorana Cîrstea, înfrângere în primul tur al turneului WTA 500 de la Ostrava
ACUM 11 ORE
"Pe mine mă întrebaţi de acum ca persoană fizică, pentru că oamenii îşi vor alege un nou preşedinte la FRT. Cine să-mi ia locul? Domnul Iohannis e ocupat cu preşedinţia, domnul Cîţu e cu guvernul, pe alții nu mai știu", a spus Ion Țiriac, citat de Digi Sport.
Țiriac a vorbit și despre tăierea finanțării pentru Federația de Tenis: "M-a întrebat un domn de care n-am auzit în viaţa mea (n.r. Eduard Novak), dar care am înţeles că va fi înlocuit de la MTS. Ce finanțare să taie? E imposibil să taie finanţarea, dacă taie, ar trebui să taie ceva care există. Dumnealui e lefter, n-are doi lei în buzunar. El se face că dă bani Comitetului, Comitetul se face că dă bani jucătorilor. Noi n-am avut bani să facem să jucăm pe zgură la FED Cup. Tare drag mi-ar fi să se ducă la Guvern şi să spună că are de dat 6 milioane la FRT, că e o decizie executorie", a mai spus Ion Țiriac.
US Open
Ilie Năstase, expeditiv față de Emma Răducanu: "Doar cu numele ne putem mândri cu ea!"
ACUM 13 ORE
Tenis
Românul care a antrenat-o pe Emma Răducanu, dezvăluiri savuroase: "Mi-a cerut să vorbim în română"
ACUM 14 ORE