Ion Țiriac a anunțat, luni, că la Federația Română de Tenis vor urma alegeri, magnatul român precizând că renunță la funcția de președinte al forului. Țiriac a fost ales cu 32 de voturi noul președinte al Federației în luna iunie a anului 2019. Atunci, alegerea sa în funcția de președinte s-a lăsat cu scandal.
Principalul său contracandidat, Marius Vecerdea (care a obținut 11 sufragii), a contestat rezultatele, acționând în instanță Federația Română de Tenis. Totuși, Țiriac a câștigat acest război cu Vecerdea, dar a dat de alte neînțelegeri cu Ministerul Tineretului și Sportului. De curând, ministrul Eduard Novak a amenințat că tăierea finanțării FRT din cauza tenismenelor care au refuzat participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ion Țiriac nu mai este președintele Federației Române de Tenis

Australian Open
Două românce în optimi la un Grand Slam, pentru prima oară din 2018! Ce s-a întâmplat atunci
ACUM 8 MINUTE
"Pe mine mă întrebaţi de acum ca persoană fizică, pentru că oamenii îşi vor alege un nou preşedinte la FRT. Cine să-mi ia locul? Domnul Iohannis e ocupat cu preşedinţia, domnul Cîţu e cu guvernul, pe alții nu mai știu", a spus Ion Țiriac, citat de Digi Sport.
Țiriac a vorbit și despre tăierea finanțării pentru Federația de Tenis: "M-a întrebat un domn de care n-am auzit în viaţa mea (n.r. Eduard Novak), dar care am înţeles că va fi înlocuit de la MTS. Ce finanțare să taie? E imposibil să taie finanţarea, dacă taie, ar trebui să taie ceva care există. Dumnealui e lefter, n-are doi lei în buzunar. El se face că dă bani Comitetului, Comitetul se face că dă bani jucătorilor. Noi n-am avut bani să facem să jucăm pe zgură la FED Cup. Tare drag mi-ar fi să se ducă la Guvern şi să spună că are de dat 6 milioane la FRT, că e o decizie executorie", a mai spus Ion Țiriac.
Tenis
EXCLUSIV | Sorana Cîrstea, mesaj clar pentru Swiatek la Australian Open! "Poimâine revin la luptă!"
ACUM 16 MINUTE
Australian Open
Zâmbetul a zis tot! Cum au reacționat oficialii WTA și Australian Open după victoria Soranei Cîrstea
ACUM O ORĂ