Două românce s-au luptat pentru marele trofeu la Wimbledon la categoria Under-14. Este vorba despre Alexia Ioana Tatu, favorita principală din turneul fetelor la această categorie, și Andreea Diana Soare, a cincea favorită. Vorbim de două sportive care ne fac să visăm și care ne dau speranța că tenisul mondial feminin are continuitate după rezultatele fenomenale pe care Simona Halep le-a obținut de-a lungul carierei.
Alexia Ioana Tatu (Buzău), aflată pe locul 1322 în clasamentul ITF al juniorilor, a ajuns în finala Under-14 de la Wimbledon cedând un singur set. Sportiva noastră a trecut de Loftus (Marea Britanie) cu scorul de 6-1, 6-0, de Guillen (Australia) cu 6-2, 6-4, de Angel (Mexic) cu 3-6, 6-0, 10-2 și de Larraya Guidi (Argentina) cu 6-0, 6-3. Alexia Ioana Tatu a devenit campioană a primei ediții rezervate jucătoarelor sub 14 ani la Wimbledon, învingând-o în finală pe compatrioata Andreea Diana Soare. Tatu s-a impus cu scorul de 7-6, 6-4, după o oră și 29 de minute de joc.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
La mulți ani, Roger Federer! Marele campion elvețian împlinește 41 de ani
ACUM O ORĂ

Ion Țiriac îndeamnă la calm după ce două românce au jucat finala Wimbledon U14

"Da, într-adevăr o performanță să ai două jucătoare din România în finală la Wimbledon, categoria U 14. Dar am mai avut noi treburi d-astea, Wimbledon, Roland Garros și peste tot. Așa că să nu ne îmbătăm cu apă rece, că, după, juniorii nu au ajuns unde trebuie. Fetele sunt bune, mai mult decât atâta. Foarte meritoriu pentru clubul care a făcut treaba, felicitări pentru toți.
Însă de acum încolo e important cine poate să le ia în mână. Sau antrenorii care le-au adus până aici să înțelegă ce înseamnă tenisul în ziua de azi, care nu are absolut nicio legătură cu Țiriac, Năstase sau cu tenisul nici măcar de acum 20 de ani. A devenit un fel de ping pong în care fizicul este primordial, iar fizicul se face acum. Dacă nu la 14, 15 ani îți faci fizicul, nu-l mai ai niciodată. M-aș bucura tare mult să mai văd încă un Grand Slam la un român sau româncă", a spus, Ion Țiriac, pentru sportm.ro.
Tenis
Bătălia pentru locul 1 ATP. Medvedev s-a salvat până după US Open, dar îi va fi greu să reziste
ACUM O ORĂ
Tenis
Dezvăluirile au eliberat-o. Daria Kasatkina, cea mai bună clasare din carieră
ACUM 3 ORE