Ion Țiriac a vorbit de curând pentru portalul Claytennis.com despre mai multe teme actuale din tenisul mondial. Pe lângă faptul că l-a lăudat pe Nadal și a subliniat erorile comise de Djokovic și Federer, sau deciziile eronate ale ATP și ITF, omul de afaceri a avut doar cuvinte de laudă pentru Carlos Alcaraz, căruia, spune el, preferă să-i spună "Alcatraz": "Îmi iese mai ușor decât Alcaraz".
Obișnuit să nu lase pe nimeni indiferent cu declarațiile sale, Ion Țiriac a fost din nou sincer într-un interviu despre ultimele noutăți din tenis. Actualul proprietar al ATP Belgrad și coproprietar al ATP Geneva a vorbit sincer despre jucătorul care l-a impresionat cel mai mult din noul val, și anume Carlos Alcaraz, noua senzație din tenisul mondial masculin.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Jannik Sinner a câștigat duelul tinerei generații contra lui Alcaraz și e în sferturi la Wimbledon
ACUM 18 ORE

Ion Țiriac s-a declarat impresionat de Carlos Alcaraz

Țiriac a dezvăluit că nu-l numește Alcaraz pe jucătorul din El Palmar, ci "Alcatraz". De ce? "Pentru că îmi este mai ușor decât Alcaraz, care este o persoană foarte bună. Va fi viitorul număr 1 mondial și sper că este și un mare caracter, pentru că tenisul va avea nevoie de un mare caracter în locul acestor trei care pleacă", a spus Țiriac.
În ceea ce privește ideea revenirii lui Federer, magnatul român crede că elvețianul nu mai poate fi competitiv: "Aveam deja 40 de ani și mă retrăsesem, dar jucam opt ore pe zi cu Guillermo (Vilas). Am început să joc în turnee pentru a mă distra, am ajuns pe locul 60 în lume în trei luni. Dacă îți place tenisul, bine, poți juca, dar să fii competitiv la 40 de ani... Nu, nu".
Wimbledon
Federer, declarații emoționante pe centralul de la Wimbledon: "Sper să mai pot juca o dată aici"
ACUM O ZI
Wimbledon
Simona Halep, premiată la Wimbledon! Românca, aplauze la scenă deschisă pentru Federer
ACUM O ZI